Receptes


Uzturvielu uzkoda

Recepte kā parasti aptuvena, freestyle, ar variācijām dažādībai. apm 175-200 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba pulveris – tas ir salds apm 250-300 lobītas kaņepju sēkliņas un maltas čia un sezama sēklas Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām. *** Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno sēkliņas- tik daudz […]

Posted in Receptes | Leave a comment

Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai

No vecmāmiņu zināšanu krājumiem – Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai arī. Saldus ābolus nomizo, sagriež un cep cepeškrāsnī dziļā traukā līdz tie gatavi – apm 15-20 min. pilda sterilās burkās, aizvāko ar steriliem vākiem. Var glabāt ziemai vēsumā. Ļoti rūpīgi jāuzpasē sterilitāte, jo citādāk var iepelēt vai ierūgt, jo nav pievienots cukurs nemaz. Sanāk saldi. Un […]

Posted in Receptes | Leave a comment

“Šokolādes” ar dateļu cukuru

Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai. apm 175-200 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris apm 250-300 g Dateļu cukurs Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām. Būs vairāk dateļu cukurs – būs drupanāks. Vairāk karobs vai kakao – rūgtenāks un stiprāks, vairāk kakao sviests […]

Posted in Receptes | Leave a comment

Ziemassvētku kūka, recepte no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”

Cepšanas laiks 4,5 stundas Sastāvdaļas: 450 tumšās rozīnes 285 g gaišās rozīnes (Ja nav gaišo esmu aizstājusi ar tumšajām) 100g žāvētas plūmes 100 g cukuroti ķirši (esmu to vietā izmantojusi dzērvenes ar ābolu sulu) 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums ( šo vietā esmu lietojusi Amēņu brendiju “Ararats”, […]

Posted in Receptes | Tagged | Leave a comment

LR 1Ģimenes studijā stāstām par Skolu dārziem, Ikšķiles Brīvo skolu un gatavojam vakariņas

Ja vēlies dzirdēt mūs LR1 Raidījumā “Ģimenes studija”   Mēs gatavojam pastinaka uzkodu, biešu plācenīšus, kartupeļu biezputru un stāstām par Ikšķiles Brīvo Skolu.

Posted in Receptes | Leave a comment

Mājās var pagatavot šokolādi 🙂

100g šokolādes sviests 100g pūdercukurs (Ja vēlas brūno cukuru, vajag samalt) 100g kakao uzlabojumi pēc patikšanas: garšvielas –  kardamons, ingvers rieksti – mandeles, lazdu rieksti, pekanrieksti žāvētie augļi -plūmes, goji, dzērvenes ar cukuru, cidoniju sukādes, ļoti interesanti sanāk ar cukuroto ingveru. >>>>>||||||<<<<<< Pūdercukuru, kakao, šokolādes sviestu ieber bļodā, kura iztur karstumu. izveido tvaika peldi – tas […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Leave a comment

Cukuroti rieksti

Viegli var sacukurot mandeles, lazdu un indijas riekstus. Lielā katlā vai dziļajā pannā ieber 100g brūno cukuru un 100 ml ūdeni, kanēli, karmamonu vai citas mīļas garšvielas; ieber 4 saujas riekstus un vāra līdz šķidrums iztvaikojis un cukurs atkal kristalizējas, tad riekstus izber uz cepampapīra vai citas nelīpošas virsmas, lai atdziest. Pannā uzreiz ielej ūdeni, […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Tagged , | Leave a comment

Kvinojas un griķu miltu Pankūku recepte

Signes Šlosbergas recepte. 200 g miltu maisījums 300 ml piens 1 ola 40 g kausēts sviests, eļļa vai kokoseļļa cukurs un sāls pēc garšas >>>>||||||<<<<< Izveido vienmērīgas konsistences mīklu un cep pankūkas kā parasti. Lai labi garšo!

Posted in Receptes | Leave a comment

Recepte ar Latvijas lobītajām kaņepju sēklām

Šeit saite uz “Transhemp” izsmalcināto salātu recepti ar lobītajām kaņepju sēklām.

Posted in Receptes | Leave a comment

Pavasara zaļumu salāti

Tagad pats piemērotākais laiks zaļumu baudīšanai.
Par savvaļas augiem runā daudz, tomēr mana pieredze rāda, ka vēl visi tikai mācāmies tos iekļaut ikdienas ēdienkartē.

Posted in Receptes | 1 Comment