Sastāvdaļas
- 200 g rozīnes,
- 200 g žāvētas aprikozes,
- 200 g žāvētas plūmes,
- 200 g rabarberi,
- citrusu miziņa, krustnagliņas, Ceilonas kanēļa standziņa, ingvers,
- 1 l ūdens,
- 60–75 g kartupeļu cietes,
- Neliela bļoda savvaļas vai dārza skābenes
Pagatavošana
Noskalo žāvētos augļus. Ja vēlies, aprikozes un plūmes sagriez mazākos gabaliņos. Nomazgā un sagriez skābenes. Katliņā ielej 800 ml ūdens, pievieno garšvielas, žāvētos augļus un vāri 5 minūtes. Pa to laiku nomizo un sagriez rabarberus, pievieno. Trauciņā kartupeļu cietei pievieno 200 ml ūdens, kārtīgi samaisi un uzreiz pievieno vārīto augļu masai. Visu uzvāri uz lēnas uguns, līdz ķīselis sabiezē. Pašās beigās pievieno skābenes. Tās tikai uzkarsē, nevāra!
200 g rozīnes, 200 g žāvētas aprikozes, 200 g žāvētas plūmes, 200 g rabarberi, citrusu miziņa, krustnagliņas, Ceilonas kanēļa standziņa, ingvers, 1 l ūdens, 60–75 g kartupeļu cietes, Neliela bļoda savvaļas vai dārza skābenes
Pasniedz ar pienu, putukrējumu vai saldējumu.
Receptē CUKURS NAV aizmirsts – ķīselis ir gana salds no žāvētiem augļiem. Ja vēlies un lieto cukuru, agaves sīrupu vai kādu citu saldinātāju, vari, protams, saldināt. 🙂