Receptes


Ziemassvētku kūka, recepte no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”

Cepšanas laiks 4,5 stundas Sastāvdaļas: 450 tumšās rozīnes 285 g gaišās rozīnes (Ja nav gaišo esmu aizstājusi ar tumšajām) 100g žāvētas plūmes 100 g cukuroti ķirši (esmu to vietā izmantojusi dzērvenes ar ābolu sulu) 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums ( šo vietā esmu lietojusi Amēņu brendiju “Ararats”, […]

Posted in Receptes | Tagged | Leave a comment

LR 1Ģimenes studijā stāstām par Skolu dārziem, Ikšķiles Brīvo skolu un gatavojam vakariņas

Ja vēlies dzirdēt mūs LR1 Raidījumā “Ģimenes studija”   Mēs gatavojam pastinaka uzkodu, biešu plācenīšus, kartupeļu biezputru un stāstām par Ikšķiles Brīvo Skolu.

Posted in Jaunumi, Receptes | Leave a comment

Mājās var pagatavot šokolādi 🙂

100g šokolādes sviests 100g pūdercukurs (Ja vēlas brūno cukuru, vajag samalt) 100g kakao uzlabojumi pēc patikšanas: garšvielas –  kardamons, ingvers rieksti – mandeles, lazdu rieksti, pekanrieksti žāvētie augļi -plūmes, goji, dzērvenes ar cukuru, cidoniju sukādes, ļoti interesanti sanāk ar cukuroto ingveru. >>>>>||||||<<<<<< Pūdercukuru, kakao, šokolādes sviestu ieber bļodā, kura iztur karstumu. izveido tvaika peldi – tas […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Leave a comment

Cukuroti rieksti

Viegli var sacukurot mandeles, lazdu un indijas riekstus. Lielā katlā vai dziļajā pannā ieber 100g brūno cukuru un 100 ml ūdeni, kanēli, karmamonu vai citas mīļas garšvielas; ieber 4 saujas riekstus un vāra līdz šķidrums iztvaikojis un cukurs atkal kristalizējas, tad riekstus izber uz cepampapīra vai citas nelīpošas virsmas, lai atdziest. Pannā uzreiz ielej ūdeni, […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Tagged , | Leave a comment

Kvinojas un griķu miltu Pankūku recepte

Signes Šlosbergas recepte. 200 g miltu maisījums 300 ml piens 1 ola 40 g kausēts sviests, eļļa vai kokoseļļa cukurs un sāls pēc garšas >>>>||||||<<<<< Izveido vienmērīgas konsistences mīklu un cep pankūkas kā parasti. Lai labi garšo!

Posted in Receptes | Leave a comment

Recepte ar Latvijas lobītajām kaņepju sēklām

Šeit saite uz “Transhemp” izsmalcināto salātu recepti ar lobītajām kaņepju sēklām.

Posted in Receptes | Leave a comment

Pavasara zaļumu salāti

Tagad pats piemērotākais laiks zaļumu baudīšanai.
Par savvaļas augiem runā daudz, tomēr mana pieredze rāda, ka vēl visi tikai mācāmies tos iekļaut ikdienas ēdienkartē.

Posted in Receptes | 1 Comment

Kvinojas suši, Signes Šlosbergas recepte

Divas tases kvinojas. Saldais kartupelis Nori lapas Avokādo Spinātu lapiņas Rīsu etiķis Sāls Pagatavošana. Pagatvo kvinoju pēc ieteikuma uz iepakojuma. Novāra saldo kartupeli. Sagriež avokādo un kartupeli stienīšos. Uz suši tinamā palikņa liek nori lapu, plānā kārtinā klāj kvinoju, kuru mitrina ar suši etiķi. No tīšanas vietas ieklāj mazās spinātu lapiņas, saldo kartupeli un avokādo […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Tagged | Leave a comment

Kvinojas plovs, Signes Šlosbergas recepte

Divas tases kvinojas 800g cāļa filejas (veģetārieši šo izlaiž, vai aizstāj ar pākšaugiem. S. Stabinges komentārs) Pieci nelieli burkāni Divi sarkanie sīpoli Sāls, pipari Olīveļļa 4 ēd.k. >>>>>|||||<<<<<< Katlā apcep sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno stienīšos sarīvētus vai sagrieztus burkānus. Ar vāku ciet nelielā temperatūrā pasautē, tad pievieno gabaliņos sagrieztu cāļa fileju, sāli […]

Posted in Jaunumi, Receptes, Uncategorized | Leave a comment

Kvinojas salāti, Signes Šlosbergas recepte

Paciņa rukolas salātu. Divi saldie kartupeļi. Ābols Tomāts Tase kvinojas Sarkanais sīpols Olīveļļa ēd.k. Sāls Balzamiko krēms Malti melnie pipari Pagatavošana. Kvinoju sagatavo pēc ieteikuma uz iepakojuma un atdzesē. Nomizo, sagriež rupjās daivās saldo kartupeli, pievieno sāli un uzvāra, atdzesē. Sagriež plānās ripiņās sīpolu, tomātu un ābolu daiviņās. Kārto traukā salātu lapas, tomātu, ābolu un […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Tagged | Leave a comment