“Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem
Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai. Starp citu, sanāk visas. 🙂 Variants A apm 100-150 g Kakao masa (Liķieris) apm 50-100 g Kakao sviestsapm 80-100 g Karoba vai kakao pulverisapm 250-300 g Dateļu milti vai kokospalmas cukurs Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.Būs vairāk dateļu cukurs – būs […]
Kūka Latvijas dzimšanas dienai
saite: https://www.facebook.com/live/producer/279275653513744/?entry_point=events_live_cta_feed_unit Der daudziem – tā ir bez glutēna, dzīvnieku valsts produktiem, bez cukura (saldināta ar dateļu miltiem). 8-10 personām SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām: 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti 1 krūze (250 ml) (75g) auzu milti (kafijas dzirnaviņās samaltas auzu pārslas) ½ krūze (125 ml) (70g) dateļu milti ½ krūze (125 ml) (40g) […]
Lidijas tomātu mērce ziemai
Lidijas tomātu mērce ziemas krājumiem: 2 kg tomātu 1 kg sīpolu 5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu cukuru, kokospalmas cukuru, pagaidām glabājas labi) 3 ēdamkarotes sāls 2 tējkarotes rīsu etiķa pāris ķiploka daiviņas nedaudz svaigi malti pipari šķipsniņa kanēļa Tomātiem apakšpusē iegriež krustiņu mizā. Liek verdošā ūdenī 1-2 min, noņem miziņu.Sīpolus arī noplaucē, uzlej aukstu […]
Riekstotājas Olgas Salaspilī piparmētru šokolādes kokteilis
Riekstotāja Olga Salaspilī lutina ģimeni ar šādu piparmētru šokolādes kokteili un dalās ar recepti: * sauja nātres * sauja piparmētru lapas * 2 ēdamkarotes drupinātas kakao pupiņas * 3-5 dateles, saldumam, daudzumu regulē pēc garšas * 1l jebkāds augu piens vai pa nakti mērcētas mandeles (noskalo un pielej tīru ūdeni) Dažreiz Olga pievieno avokado vai […]
Eļļas ekstrakts vai ziede deguna un mutes dobumiem (Solvitas Kūnas recepte)
Ko mēs varam darīt profilaktiski, lai pasargātu sevi pavasarī no saslimšanas Recepte: Jebkura kvalitatīva eļļa, kura der iekšķīgai lietošanai (piem. kokosa eļļa, vīnogu kauliņu eļļa utt.) 200ml kokosa eļļu ielejam metāla vai māla trauciņā un ievietojam šo trauciņu ūdens peldē (iegremdējam katliņā ar ūdeni), Sildam 2-2,5 stundas uz nelielas uguns un ievietojam eļļā produktus un […]
Diedzēšana. Īsa pamācība
Viegli dīgst: kviešu, rudzu graudi mieži, auzas. lobītas saulespuķu sēkliņas griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo visas Latvijas pupiņas turku zirņi beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti ķīnas pupiņas lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas redīsu — pikantas Kā diedzēt: Noskalo aukstā ūdenī. Tos graudus, kuri […]
Recepte putrai ar kokosriekstu krēmu
Divas krūzes ūdens, viena krūze auzu pārslu, 25g kokosriekstu pulvera, šķipsniņa sāls, Visu uzvāra un beigās pievieno piciņu sviesta vai kādu citu taukvielu. Lai gardi un sātīgi!
Uzturvielu uzkoda
Recepte kā parasti aptuvena, freestyle, ar variācijām dažādībai. apm 175-200 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba pulveris – tas ir salds apm 250-300 lobītas kaņepju sēkliņas un maltas čia un sezama sēklas Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām. *** Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno sēkliņas- tik daudz […]
Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai
No vecmāmiņu zināšanu krājumiem – Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai arī. Saldus ābolus nomizo, sagriež un cep cepeškrāsnī dziļā traukā līdz tie gatavi – apm 15-20 min. pilda sterilās burkās, aizvāko ar steriliem vākiem. Var glabāt ziemai vēsumā. Ļoti rūpīgi jāuzpasē sterilitāte, jo citādāk var iepelēt vai ierūgt, jo nav pievienots cukurs nemaz. Sanāk saldi. Un […]
LR 1Ģimenes studijā stāstām par Skolu dārziem, Ikšķiles Brīvo skolu un gatavojam vakariņas
Ja vēlies dzirdēt mūs LR1 Raidījumā “Ģimenes studija” Mēs gatavojam pastinaka uzkodu, biešu plācenīšus, kartupeļu biezputru un stāstām par Ikšķiles Brīvo Skolu.