Receptes


Ierauga maizīte

Recepti saņēmu no Anitas, kura darbojas KKC tiešās pirkšanas pulciņā. Mīļš paldies viņai par to!!! Visu rudeni eksperimentēju ar ierauga maizīti — spēlējos ar visa dažādiem miltiem. Katru reizi maize izdodas savādāka un tamdēļ neapnīk. Maizes ieraugu baro cukurs, tas veido gāzes burbulīšus, kas uzceļ praktiski jebkurus miltus!!! Esmu cepusi ar VISIEM Kaņepīšu un Eicēnu […]

Posted in Receptes | 1 Comment

“Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem

Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai.  Starp citu, sanāk visas. 🙂 Variants A apm 100-150 g Kakao masa (Liķieris) apm 50-100 g Kakao sviestsapm 80-100 g Karoba vai kakao pulverisapm 250-300 g Dateļu milti vai kokospalmas cukurs Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.Būs vairāk dateļu cukurs – būs […]

Posted in Jaunumi, Receptes | Tagged , , | 3 Comments

Kūka Latvijas dzimšanas dienai

saite: https://www.facebook.com/live/producer/279275653513744/?entry_point=events_live_cta_feed_unit Der daudziem – tā ir bez glutēna, dzīvnieku valsts produktiem, bez cukura (saldināta ar dateļu miltiem). 8-10 personām SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām: 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti  1  krūze (250 ml) (75g) auzu milti (kafijas dzirnaviņās samaltas auzu pārslas) ½  krūze (125 ml) (70g) dateļu milti ½  krūze (125 ml) (40g) […]

Posted in Receptes | Leave a comment

Riekstotājas Olgas Salaspilī piparmētru šokolādes kokteilis

Riekstotāja Olga Salaspilī lutina ģimeni ar šādu piparmētru šokolādes kokteili un dalās ar recepti: * sauja nātres * sauja piparmētru lapas * 2 ēdamkarotes drupinātas kakao pupiņas * 3-5 dateles, saldumam, daudzumu regulē pēc garšas * 1l jebkāds augu piens vai pa nakti mērcētas mandeles (noskalo un pielej tīru ūdeni) Dažreiz Olga pievieno avokado vai […]

Posted in Receptes | Tagged | Leave a comment

Eļļas ekstrakts vai ziede deguna un mutes dobumiem (Solvitas Kūnas recepte)

Ko mēs varam darīt profilaktiski, lai pasargātu sevi pavasarī no saslimšanas Recepte: Jebkura kvalitatīva eļļa, kura der iekšķīgai lietošanai (piem. kokosa eļļa, vīnogu kauliņu eļļa utt.) 200ml kokosa eļļu ielejam metāla vai māla trauciņā un ievietojam šo trauciņu ūdens peldē (iegremdējam katliņā ar ūdeni), Sildam 2-2,5 stundas uz nelielas uguns un ievietojam eļļā produktus un […]

Posted in Receptes | Leave a comment

Diedzēšana. Īsa pamācība

Viegli dīgst: kviešu, rudzu graudi mieži, auzas. lobītas saulespuķu sēkliņas griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo visas Latvijas pupiņas turku zirņi beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti ķīnas pupiņas lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas redīsu — pikantas Kā diedzēt: Noskalo aukstā ūdenī. Tos graudus, kuri […]

Posted in Jaunumi, Receptes | 2 Comments

Recepte putrai ar kokosriekstu krēmu

Divas krūzes ūdens, viena krūze auzu pārslu, 25g kokosriekstu pulvera, šķipsniņa sāls, Visu uzvāra un beigās pievieno piciņu sviesta vai kādu citu taukvielu.   Lai gardi un sātīgi!

Posted in Receptes | Leave a comment

Uzturvielu uzkoda

Recepte kā parasti aptuvena, freestyle, ar variācijām dažādībai. apm 175-200 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba pulveris – tas ir salds apm 250-300 lobītas kaņepju sēkliņas un maltas čia un sezama sēklas Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām. *** Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno sēkliņas- tik daudz […]

Posted in Receptes | 3 Comments

Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai

No vecmāmiņu zināšanu krājumiem – Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai arī. Saldus ābolus nomizo, sagriež un cep cepeškrāsnī dziļā traukā līdz tie gatavi – apm 15-20 min. pilda sterilās burkās, aizvāko ar steriliem vākiem. Var glabāt ziemai vēsumā. Ļoti rūpīgi jāuzpasē sterilitāte, jo citādāk var iepelēt vai ierūgt, jo nav pievienots cukurs nemaz. Sanāk saldi. Un […]

Posted in Receptes | Leave a comment

Ziemassvētku kūka, recepte no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”

Cepšanas laiks 4,5 stundas Sastāvdaļas: 450 tumšās rozīnes 285 g gaišās rozīnes (Ja nav gaišo esmu aizstājusi ar tumšajām) 100g žāvētas plūmes 100 g cukuroti ķirši (esmu to vietā izmantojusi dzērvenes ar ābolu sulu) 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums ( šo vietā esmu lietojusi Amēņu brendiju “Ararats”, […]

Posted in Receptes | Tagged | 4 Comments