Vai esi nobaudījis OGU MĀKOŅMAIZI? Vai zini kā tā garšo? Te būs recepte gan svētku galdam, gan ikdienai, lai sevi palutinātu ar ko ārkārtīgi gardu! SASTĀVDAĻAS Pildījumam 400-500 g rabarberi, āboli vai ogas 1 ēd.k. kartupeļu ciete 1-2 ēd.k. BIO cukurniedru cukurs Drumstalām Bāzes attiecība 1:1:1 1 – Mīksts sviests vai kokosa eļļ
Spēcinošs kakao
☕️SPĒCINOŠS KAKAO☕️ Iedvesmojoties no Riekstotājas Agneses Narunovskas, Liel-Riekstošanas saspringtajā darba laikā nolēmām izmēģināt kakao dzērienu, kuram tiek pievienots kakao sviests. Mums ļoti iepatikās gan tā garša, gan sniegtais mundrums, tamdēļ ar Agneses atļauju dalāmies receptē.☕️😊 Ar karstu ūdeni aplej aptuveni 1 tējk.
Aukstā zupa ar zemesriekstiem
🌱🥜AUKSTĀ ZUPA AR ZEMESRIEKSTIEM🥜🌱 Svaigi, gardi un ātri pagatavojami! SASTĀVDAĻAS kefīrs svaigi un skābēti gurķi dažādi zaļumi pēc gaumes un pieraduma (dilles, lociņi, pētersīļi, majorāns, baziliks) zemesrieksti garšvielas ūdens PAGATAVOŠANA Smalki sagriež gurķus un zaļumus. Apgrauzdē un samaļ vai smalki sagriež zemesriekstus. P
Risoto Riekstotāju gaumē
🍲RISOTO RIEKSTOTĀJU GAUMĒ🍲 SASTĀVDAĻAS 2-3 ķiploku daiviņas (var izmantot eļļā noturētus ķiplokus vai ķiploku lapas) 1 sīpols 1 liels burkāns ~ 130 g apaļgraudu rīsu Riekstotāji dārzeņu buljons Ķeltu sāls Tamari sojas mērce mandeles, ķirbju sēklas PAGATAVOŠANA Dziļajā pannā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu. Sarīvē burk
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Rabarberu un skābeņu ķīselis
Sastāvdaļas 200 g rozīnes, 200 g žāvētas aprikozes, 200 g žāvētas plūmes, 200 g rabarberi, citrusu miziņa, krustnagliņas, Ceilonas kanēļa standziņa, ingvers, 1 l ūdens, 60–75 g kartupeļu cietes, Neliela bļoda savvaļas vai dārza skābenes Pagatavošana Noskalo žāvētos augļus. Ja vēlies, aprikozes un plūmes sagriez mazākos gabaliņos
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️
🍪🍫Mandeļu miltu cepumi🍫🍪
ĀTRI, GARDI UN SĀTĪGI! Vien 3 soļi un cepumi gatavi!🍪🍫 80 g kokospalmas cukurs vai dateļu miltu, vai jebkurš cits saldinātājs 110 g sviests vai kokosriekstu eļļa 1 ola 170 g mandeļu milti 100 g auzu pārslas 3/4 tējk. soda 1/2 tējk. sāls 100 g šokolādes (jo saldāka šokolāde, jo saldāki cepumi, un otrādi :)) Cukuru (vai citu saldi
Pesto – “Freestyle” recepte
Pesto ir pasaulē iecienītākā zaļā mērce, tā ir lielisks ēdienu un garastāvokļa uzlabotājs. Pesto pirmsākumi meklējami senajā Romā, kur to gatavoja no siera, pīniju riekstiem, eļļas, etiķa, sāls un aromātiskām garšzālēm. Vārds pesto cēlies no itāļu valodas darbības vārda pestare, kas nozīmē kaut ko sagrūst vai sasmalcināt piestā
Diedzētu turku zirņu kumosiņi
🌱DIEDZĒTU TURKU ZIRŅU KUMOSIŅŠ🌱 SASTĀVDAĻAS BIO turku zirņi BIO tahini BIO sezama sēklas BIO citrona sula BIO rauga pārslas kumīns sāls PAGATAVOŠANA Turku zirņus nakti izmērcē ūdenī un tad dienu notur mitrumā, lai tie iedīgst. Tad iedīgušos zirņus izvāra sālsūdenī. Atdzesē un sablenderē vienā masā ar tahini, citrona sulu, rauga
Biešu salāti ar rukolu, riekstiem un zilo sieru
Pavasarīgi, izteiksmīgi un gardi!🌷🥬 SASTĀVDAĻAS • 3 vidēji lielas vārītas bietes • 100 g rukolas • 50 g Riekstotāju valriekstu vai pekanriekstu • 100 g zilā siera (piemēram, Dor Blue, Roquefort vaiGorgonzola) • 2 ēdamkarotes olīveļļas • 1 ēdamkarote balzametiķa • 1 ēdamkarote Riekstotāju sojas mērces • 1 tējkarote medus • Sāls u
Hinkaļi ar lēcām un sēnēm
Ja gribas labā kompānijā kopā jauki pavadīt laiku un pēc tam gardi pamieloties, sarīko veģetāro hinkaļu gatavošanas ballīti ar gardu maltīti noslēgumā. Hinkaļi ir palieli pelmeņi ar savdabīgu krokotu aizdari, viens no gruzīnu virtuves brīnumiem. Hinkaļu mīkla SASTĀVDAĻAS 500 g augstākā labuma BIO kviešu milti 250 ml ūdens