Lielisks un veselīgs našķis ikdienai un svētku galdam! Viegli, veikli un gardi…🍫🤎 SASTĀVDAĻAS Raw kakao vai karoba pulveris (aptuveni 1/10 daļa no dateļu miltu daudzuma) dateļu milti mandeļu milti (aptuveni vienādā daudzumā ar dateļu miltiem) kokosriekstu skaidiņas apelsīnu un/vai citrona sula medus (pēc izvēles) sāls PAGATAVOŠA
Ziemassvētku kūka
🎄🎂ZIEMASSVĒTKU KŪKA no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”🎂🎄 Pagatavošanas laiks: ~ 4,5 h SASTĀVDAĻAS 735 g rozīnes 100 g žāvētas plūmes 100 g žāvēti ķirši 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums 3 ēdamkarotes portvīns 285 g milti 1/2 tējkarote sāls 1/2 tējkarote malts muskatri
Sniegotie un cukurotie rieksti
Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko!☺️ Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens😋🥜 SNIEGOTIE RIEKSTI Sastāvdaļas 200 g mandeles 100 g cukurs 1 olas baltums vaniļas ekstrakts kanēlis Pēc izvēles var pievienot
🍪🍫Mandeļu miltu cepumi🍫🍪
ĀTRI, GARDI UN SĀTĪGI! Vien 3 soļi un cepumi gatavi!🍪🍫 80 g kokospalmas cukurs vai dateļu miltu, vai jebkurš cits saldinātājs 110 g sviests vai kokosriekstu eļļa 1 ola 170 g mandeļu milti 100 g auzu pārslas 3/4 tējk. soda 1/2 tējk. sāls 100 g šokolādes (jo saldāka šokolāde, jo saldāki cepumi, un otrādi :)) Cukuru (vai citu saldi
Ābolu kēkss
🍎🥧ĀBOLU KĒKSS no Ilzes🥧🍎 Gardi un ekspermentāli! Izprotot kēksa veidošanās principus un zinot izejvielu īpatnības, var sāktu virtuozi paši sacerēt receptes no produktiem, kādi ir mājās, tā katru reizi iegūstot savu unikālo kēksu! Kā jau jebkuram konditorijas izstrādājumam ir nepieciešams – ŠĶIDRUMS SAISTVIELAS TAUKVIRLAS GARŠVIE
Ķirbju sēklu sviests
🧈 ĶIRBJU SĒKLU SVIESTS 🧈 Ļoti ātra, vienkārša un pats galvenais – garda recepte! Sastāvdaļas 400 g ķirbju sēklas 10 g sāls 2 – 3 tējk. olīveļļa Pagatavošana Ķirbju sēklas viegli apgrauzdē uz pannas. Tās viegli uzpūtīsies un sāks paukšķēt 🙂 Apgrauzdētās sēklas pāris minūtes atdzesē. Tad ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām sēklas
Ierauga maizīte
🥐🥖IERAUGA MAIZĪTE🥖🥐 no Anitas SASTĀVDAĻAS 400 g rudzu milti 100 g pilngraudu kviešu milti 100 g cukurs, brūnais cukurs vai dateļu milti ~ 250 g saulespuķu sēklas mīklā un formā ~ 350 g sezama sēklas mīklā un formā ~ 250 g ķirbju sēklas 1. tējk. sāls Ieraugs – no iepriekšējā cepiena 0,5 l remdens ūdens ~ 1 tējk. eļļa vai sviests
Mandelu – kokosa kēkss
MANDEĻU -KOKOSA KĒKSS no Sandras Ātri, gardi, rudenīgi!🍎🍂🍁 SASTĀVDAĻAS 200 g mandeles bez miziņas 1 krūze kokosa eļļa 2 āboli 3 banāni 1 krūze valrieksti 1 1/3 krūzes milti (250 ml) 1 krūze brūnais cukurs 1 tējk. soda 1/2 tējk. cepampulveris 1 tējk. ābolu etiķis PAGATAVOŠANA 1.Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus, banānus sas
Drumstalu kūka
🥧 🍶 DRUMSTALU KŪKA 🍶🥧 Sastāvdaļas 1:1:1 Taukvielas : Saldums : Milti Taukvielu versijas: kokosriekstu eļļa, sviests. Saldumam: kokospalmas cukurs vai cits cukurs. Milti: mandeļu milti, auzu milti, bezglutēna milti, kviešu milti Jebkuras ogas vai āboli (var izmantot abus) Saldinātājs Kanēlis Pasniegšanai: plombīra saldējums/ putu
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Mango-šokolādes braunija kūka
🥭🥧MANGO-ŠOKOLĀDES BRAUNIJA KŪKA🥧🥭 SASTĀVDAĻAS 250 g žāvēts mango 2 olas 100 ml piens 200 g sviests Šokolādes kūka (Braunijs) 400 g gatavais maisījums Avenes vai citas ogas PAGATAVOŠANA 1. Žāvētos mango aplej ar ūdeni un atstāj uz pāris stundām mērcēties. 2. Sviestu atstāj istabas temperatūrā pāris stundas, lai tas ir mīksts. 3.
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️