VAI ZINĀJI, ka Pasha vēsturiski ir Lieldienu tradicionālais ēdiens vairākās tautās? Tas gan, skatoties no reliğiskā skatu punkta, jo Pashas nošķeltā piramīdas forma atgādina Jēzus Kristus zārka formu. Katrā no Pashas piramīdas sienām ir iegrebts kāds simbols, piemēram, krusts, kauss, mēdz būt arī ziedi, šķēpi, reizēm balodis,
Diedzētu turku zirņu kumosiņi
DIEDZĒTU TURKU ZIRŅU KUMOSIŅŠ
SASTĀVDAĻAS BIO turku zirņi BIO tahini BIO sezama sēklas BIO citrona sula BIO rauga pārslas kumīns sāls PAGATAVOŠANA Turku zirņus nakti izmērcē ūdenī un tad dienu notur mitrumā, lai tie iedīgst. Tad iedīgušos zirņus izvāra sālsūdenī. Atdzesē un sablenderē vienā masā ar tahini, citrona sulu, rauga
Diedzēšana. Īsa pamācība
Viegli dīgst: kviešu, rudzu graudi mieži, auzas. lobītas saulespuķu sēkliņas griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo visas Latvijas pupiņas Ķīnas pupiņas turku zirņi beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas redīsu — pikantas Kā diedzēt: Noskalo aukst
Biešu salāti ar rukolu, riekstiem un zilo sieru
Pavasarīgi, izteiksmīgi un gardi! SASTĀVDAĻAS • 3 vidēji lielas vārītas bietes • 100 g rukolas • 50 g Riekstotāju valriekstu vai pekanriekstu • 100 g zilā siera (piemēram, Dor Blue, Roquefort vaiGorgonzola) • 2 ēdamkarotes olīveļļas • 1 ēdamkarote balzametiķa • 1 ēdamkarote Riekstotāju sojas mērces • 1 tējkarote medus • Sāls u
Hinkaļi ar lēcām un sēnēm
Ja gribas labā kompānijā kopā jauki pavadīt laiku un pēc tam gardi pamieloties, sarīko veģetāro hinkaļu gatavošanas ballīti ar gardu maltīti noslēgumā. Hinkaļi ir palieli pelmeņi ar savdabīgu krokotu aizdari, viens no gruzīnu virtuves brīnumiem. Hinkaļu mīkla SASTĀVDAĻAS 500 g augstākā labuma BIO kviešu milti 250 ml ūdens
Veiklās ķirbjmaizītes
Bezglutēna un vegāniskās ķirbjmaizītes
no Sandras SASTĀVDAĻAS 1,5 kg ķirbis vai kabacis 450 g dateļu milti 300 g bezglutēna auzu milti 200 g mandeļu milti citrona/apelsīna miziņa gabaliņš ingvers – pāris mandeles vai pekanrieksti – citas garšvielas pēc savas gaumes PAGATAVOŠANA Sarīvē ķirbi un ingveru. Visas sastāvdaļas sama
Valriekstu valdzinājums
VALRIEKSTU VALDZINĀJUMS no Sandras Izcili viegli gatavojami! Bez glutēna! SASTĀVDAĻAS 500g valrieksti šķipsniņa Ķeltu sāls vai Kriksi sāls 140 – 200g kokospalmas cukurs 5 olu baltumi 5 olu dzeltenumi 100g cukurs PAGATAVOŠANA Sasmalcina valriekstus (to var darīt saspaidot ar roku aizvalcētā paciņā/ sablenderējot/ samaļot – kā paš
Veikli pagatavojamas kakao vai karoba bumbiņas
Lielisks un veselīgs našķis ikdienai un svētku galdam! Viegli, veikli un gardi… SASTĀVDAĻAS Raw kakao vai karoba pulveris (aptuveni 1/10 daļa no dateļu miltu daudzuma) dateļu milti mandeļu milti (aptuveni vienādā daudzumā ar dateļu miltiem) kokosriekstu skaidiņas apelsīnu un/vai citrona sula medus (pēc izvēles) sāls PAGATAVOŠA
Sniegotie un cukurotie rieksti
Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko! Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens
SNIEGOTIE RIEKSTI Sastāvdaļas 200 g mandeles 100 g cukurs 1 olas baltums vaniļas ekstrakts kanēlis Pēc izvēles var pievienot

Mandeļu miltu cepumi

ĀTRI, GARDI UN SĀTĪGI! Vien 3 soļi un cepumi gatavi! 80 g kokospalmas cukurs vai dateļu miltu, vai jebkurš cits saldinātājs 110 g sviests vai kokosriekstu eļļa 1 ola 170 g mandeļu milti 100 g auzu pārslas 3/4 tējk. soda 1/2 tējk. sāls 100 g šokolādes (jo saldāka šokolāde, jo saldāki cepumi, un otrādi :)) Cukuru (vai citu saldi
Ābolu kēkss
ĀBOLU KĒKSS no Ilzes
Gardi un ekspermentāli! Izprotot kēksa veidošanās principus un zinot izejvielu īpatnības, var sāktu virtuozi paši sacerēt receptes no produktiem, kādi ir mājās, tā katru reizi iegūstot savu unikālo kēksu! Kā jau jebkuram konditorijas izstrādājumam ir nepieciešams – ŠĶIDRUMS SAISTVIELAS TAUKVIRLAS GARŠVIE
Ķirbju sēklu sviests
ĶIRBJU SĒKLU SVIESTS
Ļoti ātra, vienkārša un pats galvenais – garda recepte! Sastāvdaļas 400 g ķirbju sēklas 10 g sāls 2 – 3 tējk. olīveļļa Pagatavošana Ķirbju sēklas viegli apgrauzdē uz pannas. Tās viegli uzpūtīsies un sāks paukšķēt
Apgrauzdētās sēklas pāris minūtes atdzesē. Tad ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām sēklas