Lielisks slinkās dienas risinājums! ĀTRI. GARDI. ELEGANTI. SASTĀVDAĻAS 250 g zaļo šķelto zirņu dārzeņu buljons Tamari sojas mērce rauga pārslas vai rīvēts siers maizes grauzdiņi/ ķirbju sēklas/ citas sēkliņas pēc izvēles olīveļla PAGATAVOŠANA Izvāra šķeltus zaļos zirņus. Pievieno dārzeņu buljonu un, ja vēlas to maģisko garšu, ta
Humuss ar bietēm
Biešu humuss (0,5 kg kopējais svars) SASTĀVDAĻAS Vārītas bietes – 150 g (apmēram 1 vidēja izmēra biete) Vārīti turku zirņi (vai konservēti) – 200 g Tahini (sezama pasta) – 40 g Citrona sula – 25 ml (apmēram no 0.5 citroniem) Olīveļļa – 25 ml Ķiploki – 1 daiviņa Sāls – 0,5 tējk. (pēc garšas) Vārīts ūdens pievienošanai – līdz 250
Muhamarra – autrumnieciska mērce no ceptas paprikas un valriektiem
Recepte klasiskajai Muhamarra mērcei — garšīgai, sātīgai Sīrijas un Libānas izcelsmes paprikas un valriekstu mērcei, kas lieliski der gan pie gaļas, gan kā uzkoda ar maizi. Muhamarra recepte (apmēram 0,5 kg) Sastāvdaļas: Sarkanie saldie pipari (paprika) – 2-3 lielas (apmēram 400 g) Valrieksti (grauzdēti) – 100 g Rīvmaize (vēlams
Sarkano lēcu mērce ar valriekstiem
SASTĀVDAĻAS 1 glāze sarkano lēcu 1 neliels sīpols, sasmalcināts 2–3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas 1 tējk. kumina (vai ķimenes, pēc izvēles) 1/2 tējk. paprikas pulvera (vai kūpinātās paprikas) 2 ēdk. tomātu pasta (vai 1/2 glāze sasmalcinātu tomātu) 1/2 glāze valriekstu, viegli apgrauzdēti 1 ēdk. olīveļļas 1/2 tējk. sāls (vai pē
WOK ar vistu un Indijas riekstiem
Sastāvdaļas 200 g Indijas rieksti 700 g vistas fileja 2 ķiploka daiviņas 200 ml vistas buljons 120 ml ‘Hoisin’ mērce 120 ml Tamari sojas mērce 2 ēd.k. rīsu etiķis 3 ēd.k. brūnais cukurs 4 ēd.k. kukurūzas ciete puss tējkarote sāls eļļa cepšanai rīsi vai nūdeles pasniegšanai daži sīpollociņi un sezama sēklas dekorēšanai Pagatavoša
Indijas riekstu & datel̦u enerģijas bumbiņas
Sastāvdaļas: 100 g Indijas riekstu 200 g dateles 1 ēd. k kakao 1 tējk. kanēļa Šķipsniņa sāls Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sablendē vienā masā, veido bumbiņas un liek ledusskapī uz pāris stundām sastingt. Ātrs, veselīgs našķis, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem!
Ogu mākoņmaize
Vai esi nobaudījis OGU MĀKOŅMAIZI? Vai zini kā tā garšo? Te būs recepte gan svētku galdam, gan ikdienai, lai sevi palutinātu ar ko ārkārtīgi gardu! SASTĀVDAĻAS Pildījumam 400-500 g rabarberi, āboli vai ogas 1 ēd.k. kartupeļu ciete 1-2 ēd.k. BIO cukurniedru cukurs Drumstalām Bāzes attiecība 1:1:1 1 – Mīksts sviests vai kokosa eļļ
Līgojam!
Aicinu Līgot, svinēt šos īpašos svētkus, saplūst ar dabas maģiju un smelties spēku. Praksē ne reizi vien pārbaudīts, ka izdevušies svētki mielo dvēseli, ienes sirdī gandarījumu, vairo enerģiju. Pat iedomājoties vien Līgo svētkus, mēs iekšēji smaidām, vai ne? Kur mīt Jāņu nakts maģija? Kā to vairot? Kas rada to, ka, domājot vien
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️
Diedzētu turku zirņu kumosiņi
🌱DIEDZĒTU TURKU ZIRŅU KUMOSIŅŠ🌱 SASTĀVDAĻAS BIO turku zirņi BIO tahini BIO sezama sēklas BIO citrona sula BIO rauga pārslas kumīns sāls PAGATAVOŠANA Turku zirņus nakti izmērcē ūdenī un tad dienu notur mitrumā, lai tie iedīgst. Tad iedīgušos zirņus izvāra sālsūdenī. Atdzesē un sablenderē vienā masā ar tahini, citrona sulu, rauga
Biešu salāti ar rukolu, riekstiem un zilo sieru
Pavasarīgi, izteiksmīgi un gardi!🌷🥬 SASTĀVDAĻAS • 3 vidēji lielas vārītas bietes • 100 g rukolas • 50 g Riekstotāju valriekstu vai pekanriekstu • 100 g zilā siera (piemēram, Dor Blue, Roquefort vaiGorgonzola) • 2 ēdamkarotes olīveļļas • 1 ēdamkarote balzametiķa • 1 ēdamkarote Riekstotāju sojas mērces • 1 tējkarote medus • Sāls u