🧡 Bezglutēna un vegāniskās ķirbjmaizītes 🧡 no Sandras SASTĀVDAĻAS 1,5 kg ķirbis vai kabacis 450 g dateļu milti 300 g bezglutēna auzu milti 200 g mandeļu milti citrona/apelsīna miziņa gabaliņš ingvers – pāris mandeles vai pekanrieksti – citas garšvielas pēc savas gaumes PAGATAVOŠANA Sarīvē ķirbi un ingveru. Visas sastāvdaļas sama
Diedzēšana. Īsa pamācība
Viegli dīgst: kviešu, rudzu graudi mieži, auzas. lobītas saulespuķu sēkliņas griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo visas Latvijas pupiņas turku zirņi beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti ķīnas pupiņas lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas redīsu — pikantas Kā diedzēt: Noskalo aukst
Laimīgu 2025. gadu!
Laimīgu 2025. gadu! Paldies, mīļie Riekstotāji, ka varam kopā radīt gardas maltītes! Tiekamies klātienē ceturtdienās 15.00-19.00 Ikšķilē Tīnūžu šosejā 7, Lai degustētu, pasmaržotu un baudītu Riekstotāju labumus. Interneta veikals ir atvērts VISU LAIKU. 🙂 Sandra
Veikli pagatavojamas kakao vai karoba bumbiņas
Lielisks un veselīgs našķis ikdienai un svētku galdam! Viegli, veikli un gardi…🍫🤎 SASTĀVDAĻAS Raw kakao vai karoba pulveris (aptuveni 1/10 daļa no dateļu miltu daudzuma) dateļu milti mandeļu milti (aptuveni vienādā daudzumā ar dateļu miltiem) kokosriekstu skaidiņas apelsīnu un/vai citrona sula medus (pēc izvēles) sāls PAGATAVOŠA
Ābolu kēkss
🍎🥧ĀBOLU KĒKSS no Ilzes🥧🍎 Gardi un ekspermentāli! Izprotot kēksa veidošanās principus un zinot izejvielu īpatnības, var sāktu virtuozi paši sacerēt receptes no produktiem, kādi ir mājās, tā katru reizi iegūstot savu unikālo kēksu! Kā jau jebkuram konditorijas izstrādājumam ir nepieciešams – ŠĶIDRUMS SAISTVIELAS TAUKVIRLAS GARŠVIE
Mandelu – kokosa kēkss
MANDEĻU -KOKOSA KĒKSS no Sandras Ātri, gardi, rudenīgi!🍎🍂🍁 SASTĀVDAĻAS 200 g mandeles bez miziņas 1 krūze kokosa eļļa 2 āboli 3 banāni 1 krūze valrieksti 1 1/3 krūzes milti (250 ml) 1 krūze brūnais cukurs 1 tējk. soda 1/2 tējk. cepampulveris 1 tējk. ābolu etiķis PAGATAVOŠANA 1.Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus, banānus sas
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️
Kā labāk rīkoties ar iepakojumu, kuros saņem Riekstotāju labumus?
Izlietojot iepakojumu vienmēr pārliecinies vai tas ir izgatavots no plastmasas vai BIO kukurūzas cietes! ŠĶIRO ATKRITUMUS UN SAUDZĒSIM DABU KOPĀ
Diedzēšana. Īsa pamācība
Viegli dīgst: kviešu, rudzu graudi mieži, auzas. lobītas saulespuķu sēkliņas griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo visas Latvijas pupiņas turku zirņi beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti ķīnas pupiņas lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas redīsu — pikantas Kā diedzēt: Noskalo aukst
Gards un jautrs piedzīvojums raidījumā La Dolce Vita
Augusta beigās tiešraidē raidījumā La Dolce Vita gatavoju šo: * Kakao dzērienu ar kakao sviestu * Kvinoju ar dārzeņiem un riekstiem * Sviesta pupiņas olīveļļā ar Tamari sojas mērci un sezama sēklām * Saldās bumbiņas no dateļu un mandeļu miltiem, ar mērcētām aprikozēm, mango un dzērevnēm ābolu sulā. Raidījums izdevās priecīgs un