🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras
SASTĀVDAĻAS
- 125 g rīsi
- 1/4 neliels miltainais ķirbis
- 1 neliels sīpols
- 1-2 daiviņas ķiploki
- 2 tējk. olīveļļa
- Saujiņa zemesriekstu
- 2 tējk. Tamari sojas mērce
- Sāls, pipari
Pēc izvēles:
- burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce
Pasniegšanai:
- apgrauzdētas ķirbju sēklas vai zemesrieksti
PAGATAVOŠANA
- Rīsus (jebkurus iecienītos, labāk pilngraudu) pirms gatavošanas 20 min iemērcē ūdenī.
- Apgrauzdē zemesriekstus līdz tie paliek zeltaini brūni un pievieno rīsiem.
- Zemesriekstus vāra kopā ar rīsiem līdz rīsi ir mīksti un zemesrieksti “kraukšķīgi” mīksti.
- Pēc tam olīveļļā apcep gabaliņos sagrieztu ķirbi un smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku.
- Visas sagatavotās sastāvdaļas samaisa kopā un pievieno sāli, piparus un sojas mērci.
Bagātīgākai garšai var pievienot burkānus, puravus, pastinakus vai jebkurus dārzeņus, kas mājās ir pieejami.
Ja patīk var pievienot arī pašgatavotu tomātu mērci, tomātu pastu, dārzeņu buljonu vai saldo čili mērci.
Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar ķirbju sēklām vai iepriekš apgrauzdētajiem zemesriekstiem.