🥐🥖IERAUGA MAIZĪTE🥖🥐 no Anitas
SASTĀVDAĻAS
- 400 g rudzu milti
- 100 g pilngraudu kviešu milti
- 100 g cukurs, brūnais cukurs vai dateļu milti
- ~ 250 g saulespuķu sēklas mīklā un formā
- ~ 350 g sezama sēklas mīklā un formā
- ~ 250 g ķirbju sēklas
- 1. tējk. sāls
- Ieraugs – no iepriekšējā cepiena
- 0,5 l remdens ūdens
- ~ 1 tējk. eļļa vai sviests (formas ietaukošanai)
PAGATAVOŠANA
- Bļodā nosver miltus, cukuru, sēklas un pieliek sāli.
- Pievieno ieraugu un remdenu ūdeni.
- Ar karoti visu samaisa (mīklai jāsanāk biezo pankūku konsistencē).
- Formu ietauko ar eļļu vai sviestu, malas izbārsta ar saulespuķu un sezama sēklām.
- Ielej mīklu sagatavotajā formā un atstāj vismaz 3 ēdamkarotes ieraugu nākošai reizei.
- Maizi raudzē istabas temperatūrā 8 stundas.
- Cep cepeškrāsnī 180 -190 C – 20% mitrums, aptuveni 1-1,5 stundas, kamēr zeltaini brūna.
- Izņemot laukā, garozu apsmērē ar ūdeni, pārsedz un ļauj formā atdzist.
- Maizi var glabāt vēsumā nedēļu — tā ‘sazied’ tāpat kā rudzu maize.
- Ieraugu var glabāt ledusskapī 7 dienas, tad jācep jauna maize.