Lielisks BEZ GLUTĒNA našķis gan pie brokastu tējas, gan pie pusdienu launaga!
SASTĀVDAĻAS
- 2 olas
- 120 g brūnā cukura (dateļu miltu vai kokospalmas cukura)
- 80 ml olīveļļas ar neitrālu garšu
- 150 g jogurta
- 50 ml apelsīnu vai aveņu sulas
- 1 sauja aveņu (rudens avenes, saldētas avenes, citas ogas vai skābi āboli)
- 1 tējk. cepampulvera
- 300 g pilngraudu bezglutēna auzu miltu
- 100 g maltu lazdu riekstu
- Rīvēta apelsīna miziņa (var izmantot arī saldētu bio apelsīna miziņu)
- Pēc vēlēšanās – vaniļas esence (to var pagatavot mājās, aplejot vaniļas pāksti ar degvīnu un pēc vajadzības papildinot ar jaunu pāksti un degvīnu)
PAGATAVOŠANA
- Bļodā puto olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
- Pievieno eļļu, jogurtu, apelsīnu vai aveņu sulu, apelsīna miziņu un nedaudz vaniļas esences, samaisa.
- Citā bļodā sajauc auzu miltus ar cepampulveri un maltus lazdu riekstus.
- Sauso maisījumu pakāpeniski iesijā olu masā un viegli iemaisa.
- Pievieno ogas vai ābolu gabaliņus, viegli iecilā.
- Mīklu pilda keksu formiņās un, ja vēlas, dekorē ar lazdu riekstiem vai pistācijām.
- Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C apmēram 25 minūtes.
- Pēc cepšanas atstāj keksiņus izslēgtā krāsnī vēl 5 minūtes, lai tie saglabātu sulīgumu.
Lai gardi!🍊🫖