🥐🥖IERAUGA MAIZĪTE🥖🥐 no Anitas Recepti saņēmu no Anitas, kura darbojas KKC tiešās pirkšanas pulciņā. Mīļš paldies viņai par to!!! Visu rudeni eksperimentēju ar ierauga maizīti — spēlējos ar visa dažādiem miltiem. Katru reizi maize izdodas savādāka un tamdēļ neapnīk. Maizes ieraugu baro cukurs, tas veido gāzes burbulīšus, kas uzce
Mandelu – kokosa kēkss
MANDEĻU -KOKOSA KĒKSS no Sandras Ātri, gardi, rudenīgi!🍎🍂🍁 SASTĀVDAĻAS 200 g mandeles bez miziņas 1 krūze kokosa eļļa 2 āboli 3 banāni 1 krūze valrieksti 1 1/3 krūzes milti (250 ml) 1 krūze brūnais cukurs 1 tējk. soda 1/2 tējk. cepampulveris 1 tējk. ābolu etiķis PAGATAVOŠANA 1.Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus, banānus sas
Drumstalu kūka
🥧 🍶 DRUMSTALU KŪKA 🍶🥧 Sastāvdaļas 1:1:1 Taukvielas : Saldums : Milti Taukvielu versijas: kokosriekstu eļļa, sviests. Saldumam: kokospalmas cukurs vai cits cukurs. Milti: mandeļu milti, auzu milti, bezglutēna milti, kviešu milti Jebkuras ogas vai āboli (var izmantot abus) Saldinātājs Kanēlis Pasniegšanai: plombīra saldējums/ putu
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Mango-šokolādes braunija kūka
🥭🥧MANGO-ŠOKOLĀDES BRAUNIJA KŪKA🥧🥭 SASTĀVDAĻAS 250 g žāvēts mango 2 olas 100 ml piens 200 g sviests Šokolādes kūka (Braunijs) 400 g gatavais maisījums Avenes vai citas ogas PAGATAVOŠANA 1. Žāvētos mango aplej ar ūdeni un atstāj uz pāris stundām mērcēties. 2. Sviestu atstāj istabas temperatūrā pāris stundas, lai tas ir mīksts. 3.
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️
Cepam kūku!
Kūka Latvijas dzimšanas dienai no KRISTĪNES MEŽALES Der daudziem – tā ir bez glutēna, dzīvnieku valsts produktiem, bez cukura (saldināta ar dateļu miltiem). Pagatavošanas ilgums – 120 min. Porciju skaits – 10 Grūtbas pakāpe – vidēja SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām: 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti 1 krūze (250
Ideāla tomātu mērce
🍝🥫IDEĀLA TOMĀTU MĒRCE🥫🍝 recepte no Lidijas Piemērota arī uzglabāšanai ziemā! SASTĀVDAĻAS 2 kg tomātu 1 kg sīpolu 5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu miltiem, glabājas labi pat 2 gadus, tomēr ēdiena vērtības saglabāšanas ziņā labāk mājas konservus izmantot līdz jaunai sezonai) 3 ēdamkarotes Ķeltu sāls 2 tējkarotes rīsu etiķa
Ziemassvētku kūka
🎄🎂ZIEMASSVĒTKU KŪKA no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”🎂🎄 Pagatavošanas laiks: ~ 4,5 h SASTĀVDAĻAS 735 g rozīnes 100 g žāvētas plūmes 100 g žāvēti ķirši 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums 3 ēdamkarotes portvīns 285 g milti 1/2 tējkarote sāls 1/2 tējkarote malts muskatri
Risoto Riekstotāju gaumē
🍲RISOTO RIEKSTOTĀJU GAUMĒ🍲 SASTĀVDAĻAS 2-3 ķiploku daiviņas (var izmantot eļļā noturētus ķiplokus vai ķiploku lapas) 1 sīpols 1 liels burkāns ~ 130 g apaļgraudu rīsu Riekstotāji dārzeņu buljons Ķeltu sāls Tamari sojas mērce mandeles, ķirbju sēklas PAGATAVOŠANA Dziļajā pannā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu. Sarīvē burk
Spēcinošs kakao
☕️SPĒCINOŠS KAKAO☕️ Iedvesmojoties no Riekstotājas Agneses Narunovskas, Liel-Riekstošanas saspringtajā darba laikā nolēmām izmēģināt kakao dzērienu, kuram tiek pievienots kakao sviests. Mums ļoti iepatikās gan tā garša, gan sniegtais mundrums, tamdēļ ar Agneses atļauju dalāmies receptē.☕️😊 Ar karstu ūdeni aplej aptuveni 1 tējk.
Indijas riekstu “smēriņš”
Sastāvdaļas Apm. 200g Indijas rieksti Apm. 2 ēd.k. Tamari sojas mērce Apm 1 ēd.k. rauga pārslas Pēc izvēles – citrona sula, melnie pipari, čili Pagatavošana Indijas riekstus aplej ar karstu ūdeni (vai iepriekš pāris stundas uzbriedina) Kad rieksti ir uzbrieduši, lieko ūdeni nolej. Pēc sajūtām pievieno Tamari sojas mērci un rauga