Izcili viegli gatavojami! 0.5 kg valriekstus sasmalcina Var pat ar roku saspiest aizvalcēto paciņu, vai var blenderēt, vai malt smalkus + Pievieno 0,140 – 0.4 kg kokospalmas cukuru, samaisa (atkarībā, cik saldu esiet pieraduši lietot) + Pievieno 5 olu baltumus, samaisa, liek formā uz cepampapīra (Jo stipri pielīp) cep 180 C 20 m
Risoto Riekstotāju gaumē
🍲RISOTO RIEKSTOTĀJU GAUMĒ🍲 SASTĀVDAĻAS 2-3 ķiploku daiviņas (var izmantot eļļā noturētus ķiplokus vai ķiploku lapas) 1 sīpols 1 liels burkāns ~ 130 g apaļgraudu rīsu Riekstotāji dārzeņu buljons Ķeltu sāls Tamari sojas mērce mandeles, ķirbju sēklas PAGATAVOŠANA Dziļajā pannā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu. Sarīvē burk
Spēcinošs kakao
☕️SPĒCINOŠS KAKAO☕️ Iedvesmojoties no Riekstotājas Agneses Narunovskas, Liel-Riekstošanas saspringtajā darba laikā nolēmām izmēģināt kakao dzērienu, kuram tiek pievienots kakao sviests. Mums ļoti iepatikās gan tā garša, gan sniegtais mundrums, tamdēļ ar Agneses atļauju dalāmies receptē.☕️😊 Ar karstu ūdeni aplej aptuveni 1 tējk.
Diedzētu turku zirņu kumosiņš
🌱DIEDZĒTU TURKU ZIRŅU KUMOSIŅŠ🌱 SASTĀVDAĻAS BIO turku zirņi BIO tahini BIO sezama sēklas BIO citrona sula BIO rauga pārslas kumīns sāls PAGATAVOŠANA Turku zirņus nakti izmērcē ūdenī un tad dienu notur mitrumā, lai tie iedīgst. Tad iedīgušos zirņus izvāra sālsūdenī. Atdzesē un sablenderē vienā masā ar tahini, citrona sulu, rauga
Indijas riekstu “smēriņš”
Sastāvdaļas Apm. 200g Indijas rieksti Apm. 2 ēd.k. Tamari sojas mērce Apm 1 ēd.k. rauga pārslas Pēc izvēles – citrona sula, melnie pipari, čili Pagatavošana Indijas riekstus aplej ar karstu ūdeni (vai iepriekš pāris stundas uzbriedina) Kad rieksti ir uzbrieduši, lieko ūdeni nolej. Pēc sajūtām pievieno Tamari sojas mērci un rauga
Kā labāk rīkoties ar iepakojumu, kuros saņem Riekstotāju labumus?
Izlietojot iepakojumu vienmēr pārliecinies vai tas ir izgatavots no plastmasas vai BIO kukurūzas cietes! ŠĶIRO ATKRITUMUS UN SAUDZĒSIM DABU KOPĀ
Aukstā zupa ar zemesriekstiem
🌱🥜AUKSTĀ ZUPA AR ZEMESRIEKSTIEM🥜🌱 Svaigi, gardi un ātri pagatavojami! SASTĀVDAĻAS kefīrs svaigi un skābēti gurķi dažādi zaļumi pēc gaumes un pieraduma (dilles, lociņi, pētersīļi, majorāns, baziliks) zemesrieksti garšvielas ūdens PAGATAVOŠANA Smalki sagriež gurķus un zaļumus. Apgrauzdē un samaļ vai smalki sagriež zemesriekstus. P
Rabarberu un skābeņu ķīselis
Sastāvdaļas 200 g rozīnes, 200 g žāvētas aprikozes, 200 g žāvētas plūmes, 200 g rabarberi, citrusu miziņa, krustnagliņas, Ceilonas kanēļa standziņa, ingvers, 1 l ūdens, 60–75 g kartupeļu cietes, Neliela bļoda savvaļas vai dārza skābenes Pagatavošana Noskalo žāvētos augļus. Ja vēlies, aprikozes un plūmes sagriez mazākos gabaliņos
Pesto – “Freestyle” recepte
Pesto ir pasaulē iecienītākā zaļā mērce, tā ir lielisks ēdienu un garastāvokļa uzlabotājs. Pesto pirmsākumi meklējami senajā Romā, kur to gatavoja no siera, pīniju riekstiem, eļļas, etiķa, sāls un aromātiskām garšzālēm. Vārds pesto cēlies no itāļu valodas darbības vārda pestare, kas nozīmē kaut ko sagrūst vai sasmalcināt piestā
Ziemassvētku kūka
🎄🎂ZIEMASSVĒTKU KŪKA no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”🎂🎄 Pagatavošanas laiks: ~ 4,5 h SASTĀVDAĻAS 735 g rozīnes 100 g žāvētas plūmes 100 g žāvēti ķirši 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums 3 ēdamkarotes portvīns 285 g milti 1/2 tējkarote sāls 1/2 tējkarote malts muskatri
Sniegotie un cukurotie rieksti
Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko!☺️ Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens😋🥜 SNIEGOTIE RIEKSTI Sastāvdaļas 200 g mandeles 100 g cukurs 1 olas baltums vaniļas ekstrakts kanēlis Pēc izvēles var pievienot
Ierauga maizīte
Recepti saņēmu no Anitas, kura darbojas KKC tiešās pirkšanas pulciņā. Mīļš paldies viņai par to!!!
Visu rudeni eksperimentēju ar ierauga maizīti – spēlējos ar visa dažādiem miltiem.
Katru reizi maize izdodas savādāka un tamdēļ neapnīk.