Lielisks un veselīgs našķis ikdienai un svētku galdam! Viegli, veikli un gardi… SASTĀVDAĻAS Raw kakao vai karoba pulveris (aptuveni 1/10 daļa no dateļu miltu daudzuma) dateļu milti mandeļu milti (aptuveni vienādā daudzumā ar dateļu miltiem) kokosriekstu skaidiņas apelsīnu un/vai citrona sula medus (pēc izvēles) sāls PAGATAVOŠA
Sniegotie un cukurotie rieksti
Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko! Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens
SNIEGOTIE RIEKSTI Sastāvdaļas 200 g mandeles 100 g cukurs 1 olas baltums vaniļas ekstrakts kanēlis Pēc izvēles var pievienot
Ābolu kēkss
ĀBOLU KĒKSS no Ilzes
Gardi un ekspermentāli! Izprotot kēksa veidošanās principus un zinot izejvielu īpatnības, var sāktu virtuozi paši sacerēt receptes no produktiem, kādi ir mājās, tā katru reizi iegūstot savu unikālo kēksu! Kā jau jebkuram konditorijas izstrādājumam ir nepieciešams – ŠĶIDRUMS SAISTVIELAS TAUKVIRLAS GARŠVIE
Ķirbju sēklu sviests
ĶIRBJU SĒKLU SVIESTS
Ļoti ātra, vienkārša un pats galvenais – garda recepte! Sastāvdaļas 400 g ķirbju sēklas 10 g sāls 2 – 3 tējk. olīveļļa Pagatavošana Ķirbju sēklas viegli apgrauzdē uz pannas. Tās viegli uzpūtīsies un sāks paukšķēt
Apgrauzdētās sēklas pāris minūtes atdzesē. Tad ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām sēklas
Ierauga maizīte
IERAUGA MAIZĪTE
no Anitas Recepti saņēmu no Anitas, kura darbojas KKC tiešās pirkšanas pulciņā. Mīļš paldies viņai par to!!! Visu rudeni eksperimentēju ar ierauga maizīti — spēlējos ar visa dažādiem miltiem. Katru reizi maize izdodas savādāka un tamdēļ neapnīk. Maizes ieraugu baro cukurs, tas veido gāzes burbulīšus, kas uzce
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ
no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Mango-šokolādes braunija kūka
MANGO-ŠOKOLĀDES BRAUNIJA KŪKA
SASTĀVDAĻAS 250 g žāvēts mango 2 olas 100 ml piens 200 g sviests Šokolādes kūka (Braunijs) 400 g gatavais maisījums Avenes vai citas ogas PAGATAVOŠANA 1. Žāvētos mango aplej ar ūdeni un atstāj uz pāris stundām mērcēties. 2. Sviestu atstāj istabas temperatūrā pāris stundas, lai tas ir mīksts. 3.
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!
Cepam kūku!
Kūka Latvijas dzimšanas dienai no KRISTĪNES MEŽALES Der daudziem – tā ir bez glutēna, dzīvnieku valsts produktiem, bez cukura (saldināta ar dateļu miltiem). Pagatavošanas ilgums – 120 min. Porciju skaits – 10 Grūtbas pakāpe – vidēja SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām: 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti 1 krūze (250
Ideāla tomātu mērce
IDEĀLA TOMĀTU MĒRCE
recepte no Lidijas Piemērota arī uzglabāšanai ziemā! SASTĀVDAĻAS 2 kg tomātu 1 kg sīpolu 5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu miltiem, glabājas labi pat 2 gadus, tomēr ēdiena vērtības saglabāšanas ziņā labāk mājas konservus izmantot līdz jaunai sezonai) 3 ēdamkarotes Ķeltu sāls 2 tējkarotes rīsu etiķa
Lieldienu Pasha
VAI ZINĀJI, ka Pasha vēsturiski ir Lieldienu tradicionālais ēdiens vairākās tautās? Tas gan, skatoties no reliğiskā skatu punkta, jo Pashas nošķeltā piramīdas forma atgādina Jēzus Kristus zārka formu. Katrā no Pashas piramīdas sienām ir iegrebts kāds simbols, piemēram, krusts, kauss, mēdz būt arī ziedi, šķēpi, reizēm balodis,
Ziemassvētku kūka
ZIEMASSVĒTKU KŪKA no grāmatas “Mielasts ar Mārtiņu”
Pagatavošanas laiks: ~ 4,5 h SASTĀVDAĻAS 735 g rozīnes 100 g žāvētas plūmes 100 g žāvēti ķirši 40 g cukurotas apelsīnu, citronu un greipfrūtu miziņas 2 ēdamkarotes brendijs 3 ēdamkarotes rums 3 ēdamkarotes portvīns 285 g milti 1/2 tējkarote sāls 1/2 tējkarote malts muskatri