🍲RISOTO RIEKSTOTĀJU GAUMĒ🍲
SASTĀVDAĻAS
- 2-3 ķiploku daiviņas (var izmantot eļļā noturētus ķiplokus vai ķiploku lapas)
- 1 sīpols
- 1 liels burkāns
- ~ 130 g apaļgraudu rīsu
- Riekstotāji dārzeņu buljons
- Ķeltu sāls
- Tamari sojas mērce
- mandeles, ķirbju sēklas
PAGATAVOŠANA
- Dziļajā pannā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu.
- Sarīvē burkānu un liek klāt nedaudz pasutināties.
- Tālāk pievieno iepriekš noskalotus apaļgraudu rīsus un Riekstotāji dārzeņu buljonu, un pielej vārošu ūdeni ( ~ 1 cm virs rīsiem).
- Vāra kamēr rīsi ir mīksti ( 5 min uz straujas uguns, tad 10 min. uz vidējas uguns).
- Garšai pievieno sāli un nedaudz Tamari sojas mērci. Atstāj uz 10 min. ievilkties.
- Tikmēr uz pannas apgrauzdē mandeles un ķirbju sēklas.
- Risoto kārto uz šķīvja un dekorē ar apgrauzdētajām sēklām un zaļumiem.