Vienkāršā auzu pārslu putra


Šo receptei ieteica Kristīne Liberta no Ikšķiles Brīvās skolas.
Izmēģināju — apbrīnojami vienkārši un gardi.

Kaņepīšu auzu pārslas un citus labumus aplej ar REMDENU ūdeni, tā, lai ūdens ir stipri vairāk. Atstāj savilkties.
Sanāk auzu putra ar balto auzu pienu — tādu, kādu pārdod tetrapakās, tikai šis būs svaigs un pašu gatavots.

Putru var greznot ar visvisādiem labumiem — medu, žāvētiem augļiem (rozīnēm, datelēm, goji, aprikozēm u.c.), riekstiem (mandelēm indijas riekstiem, pekanriekstiem), sēklām (Čia, saulespuķu, linsēklām utt)
svaigām vai saldētām ogām, garšvielām — cik nu kuram fantāzija un mājas krājumi dod iespējas…:)

Sandra

Atbildēt