100g šokolādes sviests
100g pūdercukurs (Ja vēlas brūno cukuru, vajag samalt)
100g kakao
uzlabojumi pēc patikšanas: garšvielas – kardamons, ingvers
rieksti – mandeles, lazdu rieksti, pekanrieksti
žāvētie augļi -plūmes, goji, dzērvenes ar cukuru, cidoniju sukādes, ļoti interesanti sanāk ar cukuroto ingveru.
>>>>>||||||<<<<<<
Pūdercukuru, kakao, šokolādes sviestu ieber bļodā, kura iztur karstumu.
izveido tvaika peldi – tas ir apakšā vārā ūdens un bļoda ar labumiem ir virs tā, bet ūdenim nepieskaras!!!!
Karsē un maisa līdz iegūst viendabīgu spīdīgu masu.
Beigās pievieno labumus – riekstus, žāvētos augļus un garšvielas, ja vēlas. Te var izpausties radošums līdz bezgalībai.:)
Karstu šokolādes masu salej formiņās, liek atdzesēties, pat ledusskapī.
ja nav speciālo formiņu, izdomā kā to izliet plānā kārtā un atdzesēt. Kādā saldējuma traukā, vai labāk ieeļļo stikla, keramikas bļodu vai formiņu, ar apdomu, lai šokolādes kārta ir salaužamā biezumā – līdz 1 cm.
Kad sacietējusi – ņem laukā no formiņas un gatavs!!!!
Vai mana dēla radošā izpausme, kura redzama attēlā: uz sviestpapīra uzliek saldējuma vai plātāku kociņu un uzlej šokolādi. Liek sniegā..:) vai ledusskapī, lai sacietē.
Šādā veidā sanāk tumšā stiprā šokolāde, kura karstā vasaras dienā var pakust.
Iespējams, ka šokolādes konsistenci var padarīt “vājāku” ar piena pulveri vai sojas lecitīnu, bet man vēl nav pieredzes.