Cukuroti rieksti


Viegli var sacukurot mandeles, lazdu un indijas riekstus.

Lielā katlā vai dziļajā pannā ieber 100g brūno cukuru un 100 ml ūdeni, kanēli, karmamonu vai citas mīļas garšvielas;

ieber 4 saujas riekstus un vāra līdz šķidrums iztvaikojis un cukurs atkal kristalizējas,

tad riekstus izber uz cepampapīra vai citas nelīpošas virsmas, lai atdziest.

Pannā uzreiz ielej ūdeni, lai nepiekalst un viegli izmazgāt.:).

Gardi būs, pārbaudīts vairākkārt. 🙂

Var pievienot arī saulespuķu, sezama un ķirbju sēkliņas.

Tikai valriekstus nevajag šādi cukurot nekādā gadījumā — pat vislabākie valrieksti kļūs negardi rūgti!!! Ja tos cep cepeškrāsnī, garša ir laba.

Atbildēt