Novembra pasūtījums


Novembra pasūtījumu forma ir gatava!

Pasūtījums vaļā līdz svētdienai, 8. novembrim, plkst. 21.00;
Apmaksa līdz pirmdienai, 9. novembrim;
Saņemšana plānota pēc pirmdienas, 16. novembra.

Jaunumi:

  • Mandeļu milti — lai Ziemassvētkos varētu gatavot visvisādus smalkus gardumus. Runcis no “Kaķīša dzirnaviņām” mandeļu gaņģos samalis mandeļu miltus… 🙂
  • Rozīnes pasaules tirgū kļūst dārgākas un dārgākas.  Šomēnes, par laimi, ir vēl tajā pašā cenā. Un ir 2 veidi Thomson — mazās, tumšās un Sultanas — lielās tumšās.
  • Kalna Rēķi sagādājuši Bio rapšu eļļu 5 L PET pudelēs. To var pārliet savā mīļajā eļļas pudelītē un lielo līdz izlietošanai nolikt tumšākā un vēsākā vietiņā.Laboratorijās veiktie pētījumi atklāj, ka rapšu eļļā omega 3 taukskābes ir pat vairāk kā olīveļļā, tām ir vairāk nepiesātināto taukskābju. Turklāt eļļa ir spiesta no rapša, kas audzis Latvijā, nevis vests no tālām zemēm. Rapsis audzis bioloģiski apsaimniekotā laukā, nav lutināts ar minerāliem un mocīts ar herbicīdiem. Ražība tādam ir jūtami mazāka par konvencionāli audzēto, tāpēc izmaksu ziņā tas sanāk dārgāk. Auksti spiests — tātad extra virgin..:)
  • Ir arī lineļļa, to gan vajag glabāt ledusskapī un drīzi izlietot, kamēr nav oksidējusies, jo lineļļa ir visnestabilākā eļļa.
  • Eicēniem sortiments ir paplašinājies. Tikko no dzirnavām atvesti brūnie, tvaicētie griķi. Kaņepītēm ir baltie, Eicēniem brūnie griķi, jums iespēja izvēlēties!
  • Kaņepītes samaluši plēkšņu kviešu bīdeļmiltus, un dažādus rudzu miltus!
    (Bīdēļmilti nozīmē, ka graudam ir noņemts apvalciņš un tie smalki samalti — derīgi smalkām lietām, svētku reizēm. Citi ir pilngraudu milti, kuru uzturvērtība ir lielāka, tos der lietot ikdienā).
  • Ķiploki — Jūsu izmēģināšanai — pa blatu — mani radi tos ir audzējuši pēc sentēvu metodēm, bet bio sertifikāta viņiem nav.

Atbildēt