🍎🥧ĀBOLU KĒKSS no Ilzes🥧🍎
Gardi un ekspermentāli!
Izprotot kēksa veidošanās principus un zinot izejvielu īpatnības, var sāktu virtuozi paši sacerēt receptes no produktiem, kādi ir mājās, tā katru reizi iegūstot savu unikālo kēksu!
Kā jau jebkuram konditorijas izstrādājumam ir nepieciešams –
- ŠĶIDRUMS
- SAISTVIELAS
- TAUKVIRLAS
- GARŠVIELAS
- un kaut kas “PUFĪGUMAM”, piem. cepampupveris vai saputots olbaltums.
Lai procesu padarītu aizraujošāku, daudzveidīgāku un gardāku varam ekspermentēt, pievienojot dažādus svaigus/ žāvētus augļus vai ogas un riekstus!
SASTĀVDAĻAS
- 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
- (to vari pagatavot pats – vaniļas pāksti aplej ar degvīnu)
- 6 olas
- 1 1/2 glāze cukurs (dateļu milti ir piemēroti kēksam, tikpat saldi kā pierastais cukurs)
- 2 glāzes milti
- 6 lieli, skābi āboli
- Pūdercukurs
- Sviests (cepamtrauka ieziešanai)
PAGATAVOŠANA
- Saputo olas ar cukuru un pievieno miltus. Visu samaisa.
2. Nomizo un smalki sagriež ābolus. Tos pievieno masai.
Greznībai šai bāzes receptei var pievienot rozīnes, dzērvenes ābolu sulā, žāvētas plūmes vai citus žāvētus augļus.
Virspusē var likt mandeles bez miziņas vai pekanriekstus.
3. Masu lej ietaukotā veidnē un cep 180 grādos 1 h. Kad gatavs pārber ar pūdercukuru.