Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko!☺️
Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens😋🥜
SNIEGOTIE RIEKSTI
Sastāvdaļas
- 200 g mandeles
- 100 g cukurs
- 1 olas baltums
- vaniļas ekstrakts
- kanēlis
Pēc izvēles var pievienot arī citus riekstus un sēklas – lazdu rieksti, indijas rieksti , saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas u.c.
Pagatavošana
- Nelielā bļodiņā sajauc sausās sastāvdaļas – cukuru, kanēli.
- Tad lielā bļodā stingrās putās saputo olu baltumu un pievieno vaniļas ekstraktu.
- Olu baltumam pievieno mandeles (un citus riekstus) un samaisa.
- Masai pievieno sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
- Masu vienmērīgi izklāj uz cepamā papīra un cep 180 grādos, 15 min, apmaisa ik pa 5 min.
CUKUROTIE RIEKSTI
Sastāvdaļas
- 4 saujas rieksti
- 100 g cukurs
- 100 ml ūdens
- šķipsna sāls
- kanēlis
- kardamons
- /ingvers, čili/
- vai citas mīļas garšvielas
Pēc izvēles var pievienot arī citus riekstus un sēklas – lazdu rieksti, indijas rieksti , saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas u.c.
Pagatavošana
1. Katlā vai dziļajā pannā ieber 100g brūno cukuru un 100 ml ūdeni
2. Ieber 4 saujas riekstus un vāra līdz šķidrums ir iztvaikojis un cukurs atkal kristalizējies, tad pievieno garšvielas.
Ja karsēšanu turpinās, cukurs sāks karamelizēsies, tā būs garšīgāk, bet rieksti vairāk salips viens ar otru, līdz ar to būs grūtāk tos izlīdzināt dzesēšanai.
3. Cukurotos riekstus izber uz cepampapīra vai citas nelīpošas virsmas, lai atdziest.
4. Pannā uzreiz ielej ūdeni, lai nepiekalst un ir vieglāk izmazgāt
Neiesakām cukurot valriekstus ar ūdeni uz pannas — pat vislabākie valrieksti kļūs rūgti!!! Ja tos cep cepeškrāsnī, garša būs laba.