Dateļu milti BIO

5.8517.55

No Tunisijas.
1 kg iepakojumam izdevīgāka cena.
Lieto cukura vietā, esmu tos izmēģinājusi dažādos konditorijas saldumos, pat ierauga maizīte labi padodas. Lieliski izmantojami kokteiļos, pie putrām, pankūkām, vafelēs, šokonašķu gatavošanā. Tējā gan neizšķīst, jo tās ir maltas dateles 🙂

Esmu atklājusi, ka dateļu miltus labi var lietot ne tikai kēksos, kūkās un pankūkās, bet arī konservējot.
Jau pirms 3 gadiem sāku likt pie tomātu mērces un citiem mājās gatavotiem dārza labumiem. Glabājas arī istabas temperatūrā. Dateļu miltus liek tikpat kā receptē norādīto cukuru!!!
… bet garša un uzturvērtība… par kārtu labāka, manuprāt. 🙂

Pamēģināju vārīt ievārījumu – Tas mierīgi glabājas istabas temperatūrā gadu un ir varen gards.

Description

Dateļu milti – dabas maigais saldums bez vainas apziņas
Pēdējo gadu laikā veselīga dzīvesveida piekritēji visā pasaulē arvien biežāk aizvieto balto cukuru ar dabiskākiem, organismam draudzīgākiem saldinātājiem. Un dateļu milti ir viens no tiem, kas iekarojis uztura entuziastu un veselīgu dzīvesveidu piekritēju sirdis. Šis maigais, dabīgi saldais pulveris tapis no žāvētām datelēm, kas  samaltas līdz smalkai miltu konsistencei, saglabājot sevī visas augļa vērtīgās uzturvielas.
📍 No sirds Tuvajiem Austrumiem
Dateļu miltu stāsts sākas Tuvajos Austrumos, kur dateles izsenis dēvētas par “tuksneša zeltu” – tik ļoti bagātīgs un vērtīgs bijis šis auglis. Atšķirībā no rafinēta cukura, šie milti nav ražoti, bet gan pārveidoti dabiskā veidā, saglabājot dateles visas labās īpašības.

Kāpēc izvēlēties dateļu miltus, nevis balto cukuru?

Lai arī abi piešķir ēdienam saldumu, tā ir arī vienīgā līdzība.
Atšķirībā no rafinētā cukura, dateļu milti satur:
  • Šķiedrvielas, kas palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs
  • Kāliju, magniju un dzelzi, kas atbalsta sirds un muskuļu veselību
  • Antioksidantus, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem
  • Un galvenais – tie nesatur pievienotu cukuru, tikai dabīgi saldumu no augļa!
Baltajam cukuram šādu vērtību nav – tas sniedz tukšas kalorijas un palielina cukura līmeņa svārstības, kas ietekmē gan garastāvokli, gan enerģijas līmeni.

 Ko iegūst Tava veselība, lietojot dateļu miltus?

Pievienojot dateļu miltus savā ikdienas ēdienkartē, Tu:
  • Uzlabo gremošanu, pateicoties šķiedrvielām
  • Atbalsti savu nervu sistēmu ar magniju un B grupas vitamīniem
  • Samazini pievienotā cukura daudzumu uzturā
  • Aizstāj neveselīgus saldinātājus bērnu un pieaugušo ēdienreizēs
  • Saglabā sniegto enerģiju visas dienas garumā
Un vēl – dateļu milti ir piemēroti arī vegāniem, bērniem un cilvēkiem ar cukura jutību.

Kā ikdienā izmantot dateļu miltus?

Dateļu milti ir ļoti universāli!
Tos  vari izmantot ļoti daudzpusīgi:
  • Pievieno tos brokastu putrām, smūtijiem vai jogurtam – saldināšana bez piepūles
  • Pagatavo gardas pankūkas vai vafeles, padarot tās ne tikai gardas, bet arī uzturvielām bagātas
  • Aizstāj parasto cukuru ar dateļu miltiem cepumos un banānmaizē
  • Pagatavo gardās dateļu-kakao enerģijas bumbiņas vai proteīna batoniņus
  • Izmēģini arī mājās gatavotu augļu “saldējumu” – sanāk ļoti gardi!
Vai zināji, ka dateļu miltus var izmantot arī ievārījumu, dažādu konservējumu un pat tomātu mērces gatavošanā?
Šeit būs ideālā TOMĀTU MĒRCE recepte no Lidijas – https://riekstotaji.lv/ideala-tomatu-merce
🌟 Interesants fakts
Dateļu milti satur četras reizes vairāk šķiedrvielu nekā baltais cukurs un dabīgi satur B6 vitamīnu, kas palīdz uzturēt smadzeņu darbību un hormonu līdzsvaru. Tā ir maza, bet spēcīga izvēle Tavā virtuvē.
Dateļu milti ir kā saldais sabiedrotais, kas piešķir desertiem un ikdienas ēdieniem ne tikai garšu, bet arī vērtību. Tie iedrošina pārskatīt savus uztura paradumus, neliedzot sev mazliet saldumiņu. Tāpēc, ja garšo tomēr tās saldās pankūkas svētdienas rītā vai tā siltā, gardā banānmaize ar glāzi piena pie skaitās filmas piektienas vakarā  – dari to bez sirdsapziņas pārmetumiem un izvēlies Riekstotāju dateļu miltus!

 

 

Pagaidām bija iespēja sagādāt tikai 300 g iepakojumā.

Papildus informācija

Svars

1000 g, 300 g, 500 g