Description
Kas ir mango?
Tas ir dzeltenīgi oranžs kauleņauglis, ko audzē daudzos tropu reģionos un tā vēsture meklējama Indijā. Cilvēks to ir izplatījis pa teju visu pasauli – gandrīz katrā kontinentā ir šī skaistā un gardā augļa plantācijas un šobrīd tas ir viens no visplašāk izmantotajiem augļiem pārtikā.
Mango dēvē par “superaugli”, jo tas ir bagāts ar dažādām uzturvielām, vitamīniem un minerālvielām, aminoskābēm, viens no nozīmīgākajiem tā sastāvā – Beta karotīns.
Beta kar — Kas lūdzu?
Beta karotīns! Beta karotīns ir provitamīns, kurš cilvēka organismā spēj pārvērsties par A vitamīnu. Tā galvenās funkcijas ir:
* būt par antioksidantu un mūsu imūnsistēmas stimulatoru,
* tas palīdz uzturēt ādas un gļotādu veselību,
* tas palīdz uzturēt normālu redzi,
* nodrošina aizsardzību pret sirds saslimšanām.
Un kā ar mēles baudu?
Atliek vien paskatīties uz saulaino, krāšņo mango, ieelpot tā smaržu – un jau šķiet, ka esi siltajos tropos kādā eksotiskā piedzīvojumā. Tā tas tiešām notiek ar mango – garšas kārpiņu piedzīvojumi ar to nebeidzas nekad! Žāvētais mango ir saulaini dzeltenoranžs un garšīgs bezgala, turklāt saglabā visas savas īpašības bez pievienotiem cukuriem un bez sēra dioksīda. Tas ir salds našķu aizvietotājs gan bērnu brokastu kastītēm, gan pieaugušajiem ceļā un mājās.
Mango dabiski saldā garša būs ideāla pie saldējuma, vai kāda augļu deserta. Savukārt smalki sagriezti gabaliņi pievienos tropu garšas nianses pie jūsu salātiem.
Sablenderējot apmēram 3 stundas vēsā ūdenī vai 0,5h siltā ūdenī mērcētu žāvēto mango, tas būs kā brīnišķīga piedeva dažādām mērcēm un humusam.
Uzdrošinies šo sātīgo enerģijas avotu pievienot arī pamatēdieniem, pieškirot tiem izsmalcināti eksotiskas garšas notis!
Kūkas recepte atrodama šeit:
https://riekstotaji.lv/mango-sokolades-braunija-kuka