Vai esi nobaudījis OGU MĀKOŅMAIZI?
Vai zini kā tā garšo?
Te būs recepte gan svētku galdam, gan ikdienai, lai sevi palutinātu ar ko ārkārtīgi gardu!
SASTĀVDAĻAS
Pildījumam
- 400-500 g rabarberi, āboli vai ogas
- 1 ēd.k. kartupeļu ciete
- 1-2 ēd.k. BIO cukurniedru cukurs
Drumstalām
Bāzes attiecība 1:1:1
- 1 – Mīksts sviests vai kokosa eļļa
- 1 – Auzu milti/ mandeļu milti vai milti pēc izvēles
- 1 – Cukurs
- nedaudz kanēlis
Biskvītam
- 4 olas
- 4 ēd.k. BIO cukurniedru cukurs
- 4 ēd.k. milti (pēc izvēles Bio pingraudu auzu vai Bio kviešu)
- 1 ēd.k. skābais krējums
- šķipsniņa sāls, nedaudz citrona sula
PAGATAVOŠANA
- Sagatavo pildījumu – rabarberus/ ābolus smalki sagriež un apkaisa ar kartupeļu cieti. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz cukuru.
- Sagatavo drumstalas – taukvielas, miltus, cukuru un kanēli ar rokām drupinot, izveido drumstalas (jādarbojas ātri, lai sviests neizkūst un neizveidojas viengabalaina masa).
- Atdala olas baltumus no dzeltenumiem.
- Olas dzeltenumiem pievieno 3 ēd.k. cukuru un kārtīgi ar dakšiņu sakuļ.
- Pievieno skābo krējumu un miltus. Kārtīgi samaisa.
- Olas baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un citrona sulu, puto. Kad olbaltums jau nedaudz saputojies, pievieno 1 ēd.k. cukuru. Puto ilgi – baltumu atšķirībā no putukrējuma nevar pārputot. Ideāli, ja putotājs ir statīvā, tad pa to laiku var sagatavot dzeltenumus.
- Saputotos olas baltumus ar 2 karotēm uzmanīgi iecilā dzeltenuma un miltu masā, šo mīklu uzreiz liek cepties, lai putotie baltumi nesaplok.
- Pusi gatavās mīklas lej veidnē, tad kārto pildījumu un uzlej atlikušo mīklas masu. Pa virsu kārto drumstalas.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 22 – 28 min. līdz virsma ir zeltaini brūnīga.
Lai gardi!
Tavi Riekstotāji🤍