🍝🥫IDEĀLA TOMĀTU MĒRCE🥫🍝 recepte no Lidijas
Piemērota arī uzglabāšanai ziemā!
SASTĀVDAĻAS
2 kg tomātu
1 kg sīpolu
5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu miltiem, glabājas labi pat 2 gadus, tomēr ēdiena vērtības saglabāšanas ziņā labāk mājas konservus izmantot līdz jaunai sezonai)
3 ēdamkarotes Ķeltu sāls
2 tējkarotes rīsu etiķa
pāris ķiploka daiviņu
nedaudz svaigi maltu piparu
šķipsniņa kanēļa
PAGATAVOŠANA
Tomātiem mizā viegli iegriež krustiņu un verdošā ūdenī applaucē 1-2 min., mizu novelk.
Arī sīpolus noplaucē, aplej ar aukstu ūdeni (tad nav tik gauži jāraud), nomizo.
Tomātus sagriež nelielos kubiņos vai virtuves kombainā sasmalcina ar virtuves kombaina S veida nazi.
Sīpolus sasmalcina ar virtuves kombaina S veida nazi vai “Borner” rīvi.
Liek katlā, pievieno cukuru, sāli, ķiplokus, piparus, kanēli.
Vāra 15 minūtes, beigās pievienojot etiķi.
Lej tīrās burkās, uzriez aizvāko un apgāž otrādi, lai pasterizējas arī vāks. Ideāli piemērota picām, karstmaizēm, spageti un zupām – ļoti universāla mērce 🙂
VARIĀCIJAS
Papildus garšvielas: 2 tējkarotes karija, 1 ēdamkarote Tamari sojas mērces.
1 kg dārza veltes, piemēram, patisons, pudeļķirbis vai sviesta pupiņas. Dārzeņus sagriež apm 1-2 cm gabaliņos un pievieno katlā, vāra 15 minūtes.
Lai top gardi un sātīgi!
Comment1
Comments are closed.