Recepte kā parasti aptuvena, freestyle, ar variācijām dažādībai.
apm 175-200 g Kakao sviests
apm 80-100 g Karoba pulveris – tas ir salds
apm 250-300 lobītas kaņepju sēkliņas un maltas čia un sezama sēklas
Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.
***
Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno sēkliņas- tik daudz lai būtu biezs.
Lej / liek silikona šokolādes formiņās vai salej līdz 3mm biezā slānī kādā traukā. (vieglāk izņemt, ja trauks ir elastīgs)
Ievieto saldētavā vai vismaz ledusskapī.
Šādus “uzkodu saldumus” vajag glabāt vēsumā – jo karstumā strauji izkūst. Ja mainās temperatūra, kakao sviests mēdz “izsvīst” kā balta apsarme – tā ir kakao sviesta dabiska īpašība.
Vislabāk gatavot svaigu, turēt ledusskapī un apēst, nevis glabāt mēnešiem. 🙂
Šis būs vērtīgs našķis – tā sastāvā gan Omega 3 taukskābes, gan kālijs, kalcijs, magnijs, dzelzs, vitamīns B6. Uzturvielu uzkoda. 🙂
->>>|||<<<-
Cik forši! Noteikti meģināšu. Vai kakao sviests ir domāts kāds tīrs rafinēts kakao sviests (baltā krāsā), vai cits veids?
Es izmantoju to, kurš pasūtāms Riekstotājos, protams 🙂
Tas ir Raw kakao sviests, jo pašai tas škiet tas labākais.
Lai izdodas!
Sandra
Jā