Riekstojam līdz 14. augustam 9:00   Recently updated !


Veseli Jūsmājās!

Riekstotāju labumi pasūtīšanai atvērti līdz trešdienas, 14. augusta rītam 9:00!

->>>|||<<<-

Dzīve met līkločus un arvien mums atver jaunus apvāršņus — māca jaunas lietas, reizēm caur pārbaudījumiem, reizēm atsūtot kādas slimības, jo tās mums spiež mācīties un mainīt savu ikdienu.

Esmu saskārusies  Laima slimības izraisītāju – Borēliju, kas nozīmē kārtīgas rūpes par imūnsistēmas uzturēšanu formā. Tas ietver arī ēdienkartes pārskatīšanu, vairojot to pārtiku, kura ir uzturvielām bagātāka, pilnīgu atteikšanos no rafinētā cukura un glutēnu saturošiem produktiem.
Šajā īsajā laikā esmu uzzinājusi daudz jaunumus, izmēģinājusi dažādas jaunas receptes un ” nagi niez” ar Jums dalīties. 🙂
Par laimi Riekstotājos ir daudzas izejvielas radošai izpausmei un nepieciešamo mikroelementu nodrošināšanai — var pagatavot gan pamatēdienus, gan našķus  “mēles baudai”.

Bonuss 3 nedēļu dzīvei bez rafinētā cukura – garšu uztvere burtiski uzplaukst — kļūst niansētāka un daudzi ēdieni, kurus parasti neuzskatām par saldiem, kļūst ļoti saldi ar visdažādākām garšu notīm.
Piemēram, brokoļi, indijas rieksti un rīsi ir saldi.
Iesaku pamēģināt kādu periodu pilnībā izvairīties no rafinētā cukura – atklāsiet jaunu pasauli!  🙂
->>>|||<<<-
Pāris  jaunas receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai.
apm 175-200 g Kako sviests
apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris
apm 250-300 g Dateļu cukurs

Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.
Būs vairāk dateļu cukurs – būs drupanāks. Vairāk karobs vai kakao – rūgtenāks un stiprāks, vairāk kakao sviests – maigāks un blīvāks, tomēr ātrāk siltumā izkusīs.

Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno dateļu cukuru. To vēlams caur sietiņu izsijāt, jo dateļu cukurs mēdz salipt kunkuļos.
Lej/liek formiņās vai salej līdz 3mm biezā slānī kādā traukā.
Ievieto saldētavā vai vismaz ledusskapī.

Šādas “šokolādes” vajag glabāt vēsumā – jo karstumā strauji izkūst. Ja mainās temperatūra, kakao sviests  mēdz “izsvīst” kā balta apsarme – tā ir kakao sviesta dabiska īpašība.
Vislabāk  gatavot svaigu, turēt ledusskapī un apēst, nevis glabāt mēnešiem. 🙂

->>>|||<<<-
No vecmāmiņu zināšanu krājumiem – Cepti āboli ziemai un tūlītējai ēšanai arī.

Saldus ābolus nomizo, sagriež un cep cepeškrāsnī dziļā traukā līdz tie gatavi – apm 15-20 min.
pilda sterilās burkās, aizvāko ar steriliem vākiem. Var glabāt ziemai vēsumā.
Ļoti rūpīgi jāuzpasē sterilitāte, jo citādāk var iepelēt vai ierūgt, jo nav pievienots cukurs nemaz.
Sanāk saldi. Un cepot cepeškrāsnī ir citādāka garša nekā vārot.
->>>|||<<<-
Par linsēklām. Lineļļa visātrāk oksidējas. Un veido pernicu, kura aizlipina šūnas – tādējādi nodarot vairāk sliktuma nekā labuma.
Tātad, lietot vajag TIKAI SVAIGI MALTAS linsēklas. Pat 24h paturētas maltas linsēklas kļūst kaitīgas.
Tādēļ no sortimenta izņēmu Kalna Rēķu auksti spiestās linsēklas un turpināšu meklēt Latvijā audzētas linsēklas, lai no jaunās ražas var ielikt sortimentā.
Jo ar kafijas dzirnaviņām tās var viegli samalt un pievienot ēdieniem, vai gatavot dzērienus ar čis sēklām un drupināto kakao.

->>>|||<<<-

Teikas saņemšanas vietas ļaudis – atsaucieties – kā Jums patika saņemšanas vieta — kafejnīcā Kebab Factory Brīvības gatvē 290, Darba laiks darba dienās 11:00-21:00, sestdien, svētdien 11:00-23:00?

Man pašai bija sajūta, ka saimnieki atsaucīgi, tomēr viņiem pašauras telpas paciņu glabāšanai.
Vai kādam ir ierosinājums vēl kādai vietai Teikā — varbūt kāds jogas, sporta centrs, frizētava, skaistumkopšanas salons – kāda iestāde, kura būtu priecīga, ka reizi mēnesī Riekstotāju ļaudis pie viņiem iegriežas un kur Riekstotāju ļaudis arī varētu saņemt kādu sev noderīgu pakalpojumu.
Tā lai visiem labi un ērti?
->>>|||<<<-
Cita opera — jūlijā aizsākām seno kultūraugu apzināšanas ekspedīcijas. Jau bijām Latgalē, Aglonas apkārtnē, Doles Salā, Daugmalē — bija ļoti vērtīgi. Mums vēl ir ļaudis, kuri pašaizliedzīgi kopj vietējos augus!!!
Ja pazīsti, kādas mājas kurās ir vismaz 30 gadus audzēti kultūraugi un kurus šajos reģionos ir vērēts apciemot – padod ziņu!
Vairāk informāciju skatīt šeit http://riekstotaji.lv/seklu-lolosana/, tur vari arī piereģistrēt, ja Tev ir kādi senie kultūraugi.
->>>|||<<<-
Ikšķiles Brīvās skolas pagalmā bio veikalā IR iespēja iepirkties bez atktitumu vairošanas — no burciņām burciņās = 0 Waste.  🙂

Trešdienās 16:00-18:00. 
Nāciet ar saviem traukiem!

Veikalā ir Riekstotāju labumi un vēl produkcija no  z/s “Kaņepītes”, “Ragāres”, “Priežkalnu” medus no Madonas, “Medotavas” medus no Tīnužiem, “Kalna Rēķu” rapšu eļļa-  izlejamā, var nopirkt nedauz pamēģināšanai, Ditas Lases vegāniskajie gardumi,  Avenes saldējums bez iepakojuma. Sortiments veikalā ir papildinājies ar šampūnziepēm.

Sonett mazgāšanas līdzekļi izlejamā traukā, var pasmaržot Cades hidrolātus utt.

Veikalam vari sekot Facebook https://www.facebook.com/BRIVAISveikals/

Pasūtīšana līdz trešdienai 14. augusta 9:00.

Apmaksa līdz ceturtdienai 15. augustam.

Saņemšanu plānoju pēc 20. / 21. augusta. 

Pasūtījumu forma: http://riekstotaji.lv/pasutijumu-forma/
  • Pēc pasūtījuma veikšanas sarēķinātā summa automātiski tiks nosūtīta uz e-pastu.
  • Ja automāti mūs pievils vai būs labojamas kļūdas, pārrēķināšu ar roku.
  • Ja ir palikušas kādas „astes“ no iepriekšējiem mēnešiem, lūdzu ieraksti to ailītē „Vieta brīvai izpausmei“. Turpat ieraksti arī adresi, ja sūti uz pakomātiem vai mājām.
  • Uzmanību!!! Robotiņš ir apmācīts pierēķināt 30 centus par mazajiem iepakojumiem – zem 0.3 kg !!!!! Ja sūtīsi 0.3 un vairāk tad iepakojums papildus nebūs.
  • Bio iepakojuma 2018. gada vasaras kompostēšanas eksperimenta rezultāti: Kukurūzas cietes maisiņš — pavisam sadalījies, PLA trauciņš — sadalījies daļēji.
  • Secinājums —  abi iepakojumi bioloģiski noārdās = labāki par plastmasu!!!
  • Tikai atceries, ka tos nedrīkst likt pie šķirotās plastmasas. 
Lai top gardumi!
Sandra Stabinge
29259942

Atbildēt