Description
Kaut visi rieksti labi un vērtīgi, katrā no tiem atrodams kas īpašs. Šoreiz uzmanības centrā – skaistā un graciozā mandele! Jau rieksta vizuālais izskats – tāds slaiks un formīgs – mums norāda, ka šis nu ir tas produkts, ko izvēlēties, ja vēlas uzlabot figūru un atvadīties no nevēlama apaļuma vēdera rajonā. Aizvieto našķus pret 40 gramiem mandeļu dienā un, Pensilvānijas Universitātes zinātnieki ir pārliecināti,- nevēlamie tauki vēdera apvidū samazināsies!
Mandeles nav tikai veselīga uzkoda – tās ir arī lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem!
Pāris vienkārši un garšīgi veidi, kā savā ikdienas uzturā iekļaut kraukšīgās MANDELES BEZ MIZIŅAS
1. Brokastīs:
- Pievieno sasmalcinātas mandeles auzu putrā vai jogurtā.
- Lieliski sader arī ar svaigām ogām un medu!
2. Salātos:
- Apgrauzdē mandeles bez eļļas un pievieno tās zaļajiem salātiem kraukšķīgumam un papildu uzturvielām.
- Labi sader kopā ar rukolu, bietēm un kazas sieru.
3. Zupās un sautējumos:
- Sasmalcinātas mandeles piešķir krēmīgu tekstūru dārzeņu biezzupām , piemēram, ķirbju vai burkānu zupai un sautējumiem.
4. Cepšanā:
- Mandeles izmanto kā piedevu keksiņos, banānu maizē vai enerģijas batoniņos, kā arī lieliski izmantojamas kā dekors plātsmaizēm.
5. Mērces un pesto:
- Lobītas mandeles vari sablenderēt ar baziliku, olīveļļu un ķiploku – lieliska alternatīva tradicionālajam pesto!
3 GALVENIE IEGUVUMUI izmantojot tieši blanšētas mandeles
1. Vieglāk sagremojamas
Miziņa satur tanīnus un šķiedrvielas, kas dažiem cilvēkiem var radīt diskomfortu vai grūtības ar gremošanu. Lobītas mandeles ir saudzīgākas kuņģim.
2. Maigāka un krēmīgāka tekstūra
Bez miziņas mandeles ir maigākas – ideāli piemērotas krēmīgu pesto, mandeļu piena, zupu vai desertu pagatavošanai.
3. Piešķir izsmalcinātu garšu ēdienam
Blanšētas mandeles neapslāpē pārējo sastāvdaļu garšu – tās piešķir vieglu riekstu noti, kas lieliski sader ar saldiem un sāļiem ēdieniem.