Description
Indijas rieksti – tik maiga garša, daudzveidīgs pielietojums kulinārijā un, gluži kā odziņa uz kūkas,- nenovērtējams ieguvums veselībai!
Kamdēļ ir vērts turpināt mieloties ar šiem riekstiem arī turpmāk vai arī beidzot iepazīt un izgaršot? Lūk, katrs var atrast sev ko svarīgu!
Indijas rieksti satur kāliju, šķiedrvielas, fosforu, magniju, labos taukus, nātriju, kalciju, arī dzelzi.
Tomēr Indijas riekstos sevišķi jāizceļ četras vielas:
Niacīns. Labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu trakta darbību, uzlabo ādas stāvokli un normalizē glikozes līmeni asinīs;
Tiamīns. Ferments, kas būtisks kuņģa un sirds darbībai. Tas atjauno šūnas un stiprina smadzenes;
Riboflavīns. Stiprina cilvēka imūnsistēmu;
Tokoferols. Spēcīgs antioksidants, kas attīra un atjauno ķermeni šūnu līmenī. Labvēlīgi ietekmē reproduktīvo funkciju.
Indijas riekstu izmantošana kulinārijā ir neizmērojama. Jau pieminētā maigā garša, kā arī “neesošā miziņa”, kas raksturīga lielākajai daļai riekstu, ļauj riekstus blendēt raw kūku pamatnē; kopā ar cieto sieru iekļaut dažādās uzkodu mērcītēs; pārbērt pāri salātiem; pievienot brokastu putrām, cepumiem un vēl, un vēl!