Viegli dīgst:
- kviešu, rudzu graudi
- mieži, auzas.
- lobītas saulespuķu sēkliņas
- griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo
- visas Latvijas pupiņas
- Ķīnas pupiņas
- turku zirņi
- beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti
- lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas
- redīsu — pikantas
Kā diedzēt:- Noskalo aukstā ūdenī (tos graudus, kuri peld pa virsu, nosmeļ – tie ir tukšie, las neder diedzēšanai).
- Izvēlas piemērota izmēra burku — tik lielu, lai diedzējamais būtu mazāk par 1/3.
- Graudus uz nakti iemērc lielā ūdens daudzumā, īpaši pākšaugus, kuri labi briest. Pārliek pāri sietiņdrēbi un nostiprina ar gumiju.
- No rīta caur sietiņdrēbi noskalo graudus, iespējams, ka tā jāpietur, lai viss labums neaizskalotos laukā.
- Burku pagāž šķībi un ļauj augt.
- Katru vakaru un rītu diedzējumus noskalo ar aukstu ūdeni, lai neieviešas pelējums. Uzmana, lai nepāraug.
- Kad ir sadīdzis pietiekoši, pāris dienas var uzglabāt ledusskapī.
Pēc pāris dienām izskatās šādi: