🥧 🍶 DRUMSTALU KŪKA 🍶🥧
Sastāvdaļas
1:1:1
Taukvielas : Saldums : Milti
Taukvielu versijas:
kokosriekstu eļļa, sviests.
Saldumam:
kokospalmas cukurs vai cits cukurs.
Milti:
mandeļu milti, auzu milti, bezglutēna milti, kviešu milti
Jebkuras ogas vai āboli (var izmantot abus)
Saldinātājs
Kanēlis
Pasniegšanai: plombīra saldējums/ putukrējums
Pagatavošana
1. No pirmajām sastāvdaļām (taukvielām, miltiem, saldinātāja), ar rokām drupinot, veido drumstalas.
(Tās var sagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu, var arī sasaldēt saldētavā, tad drumstalu masa saglabāsies ilgāku laiku)
2. Izvēlētās ogas un/vai mizotus, sagrieztus ābolus ievieto cepamtraukā 2—4 cm biezā kārtā un pārber ar kanēli (ziemā var izmantot arī saldētas ogas).
(Ja ogas ir skābas, pieber un iemaisa cukuru, dateļu sīrupu vai agaves sīrupu)
3. Virsū liek drumstalas apmēram 1-1,5 cm biezā kārtā.
4. Cep cepeškrāsnī 180°C 25—30 min.
5. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.