Description
Kakao pulveris no Peru
€3.79
Kā iegūst kakao pulveri?
No kakao koka novāc augļus un izņem svaigās pupiņas. Tālāk ar fermentācijas procesu atdala augļa mīkstumu. Kakao pupiņu attīrīšanu veic speciālā sijāšanas iekārtā, kas atdala akmentiņus, augu daļas un citus piemaisījumus.
Attīrītas kakao pupiņas tiek debakterizētas (tās īslaicīgi tiek apstrādātas ar augstas temperatūras tvaiku), kā rezultātā tiek iznīcināti nevēlamie mikroorganismi.
Pēc kakao pupiņu attīrīšanas un debakterizācijas tās nonāk grauzdēšanā apmēram 145°C temperatūrā, kurā tiek attīstītas to garšas īpašības. Pēc šīs apstrādes kakao pupiņu apvalks kļūst trausls un viegli atdalāms. Pupiņas iegūst jaunu, šokolādei raksturīgu aromātu un kļūst viegli smalcināmas.
Drupinātās kakao pupiņas maļ trīs dažādās dzirnavās, kas pakāpeniski samaļ tās arvien smalkāk, radot vienmērīgu kakao masu.
Pēc grauzdēšanas kakao pupiņas nonāk smalcināšanas – šķirošanas iekārtā, kur tās tiek rūpīgi attīra no apvalka (kakao vellas) un sasmalcina.
Samaltā kakao masa nonāk presēšanas iekārtā. To presē līdz iegūst 10% tauku saturu. Šajā procesā tiek iegūts kakao pulveris, kas tiek sapresēts lielās kakao ripās, un vienlaicīgi tiek izspiests kakao sviests.
Kakao pulvera sastāvā esošie mikroelementi veicina:
60 in stock
Kakao pulveris no Peru
Svars | 1000 g, 300 g, 500 g |
---|
Rieksti, žāvēti augļi un citi labumi Dismiss