Description
Hm, ko gardu varētu izvēlēties brīžos, kad kārojas ko saldu, maigu un veselīgu? Pareizi – žāvētas plūmes!
Atšķirībā no rozīnēm, plūmes iesaka kā našķi arī diabēta slimniekiem, jo tajās ir zems viegli asimilējamā cukura daudzums.
Žāvētas plūmes ir bagātas ar organiskām skābēm, B grupas vitamīniem, jo sevišķi folskābi, beta karotīnu, E vitamīnu, nātriju, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi, kalciju, varu, mangānu, hromu, jodu, fluoru un lielu daudzumu P vitamīna (tas stiprina asinsvadus, veicina asinsspiediena pazemināšanos un palīdz profilaksē pret vīrusiem).
Ja šis garais labumu uzskaitījums vēl nav radījis absolūtu pārliecību, ka žāvētas plūmes vienkārši ir jāēd, atliek vien atcerēties, ka šis ir brīnumēdiens, ja gadījušās kādas ligas ar vēderu, turklāt plūmēs esošie kumarīni spēj novērst trombu veidošanos un palīdz infarkta un insulta profilaksē.