Riekstojam janvārī līdz svētdienai 15. janvārim 21:00


Riekstotaju_vavere_sniegā

Svētki aizvadīti, cerams, ka godam! 🙂
Nu laiks apskatīt apcirkņus, kas vēl palicis, ko vērts papildināt!

>>>>>|||||<<<<< Pagājušā sestdienā Ikšķiles Brīvajā skolā svinējām sēklu un pieredzes apmaiņas svētkus ar visiem dančiem. Jau domājām par pavasari, par jaunās sezonas iecerēm un pārskatījām savus sēklu krājumus, ko pavasarī likt zemītē un kopt, manījāmies un devām sēklu bibliotēkai…. 🙂 Par šo tēmu man Jums VIsiem Visiem liels lūgums: ja paši kaut ko audzējat, vai zināt kādu, kurš to dara, pavaicājiet, vai viņam ir kādas no senčiem mantotas sēklas (pupiņas, zirņi, cukurzirņi, kartupeļi, zemenes, ķiploki, ģimenes sīpoli, rabarberi, vecmodīgās narcises, peonijas, laiztās sirdis, jebkas..:). Un pasakiet viņam vai viņai milzu paldies un iesējiet, tikai lūdzu, iesējiet arī šo pavasar! Ja vēl kādu iedosiet kaimiņam, vai draugam, tad būs drošāk, ka rudenī ievāksiet sēklu un senais vērtīgais augs turpinās dzīvot. Ja atsūtīsiet informāciju arī man, lai varam veidot mūsu sēklu bibliotēku, tas būs pavisam lieliski!!! Paldies, ka izlasīji! Ja interesē, plašāk par sēklu bibliotēkas ideju var lasīt te: http://www.brivaskola.lv/kopiena/seklu_biblioteka >>>>>|||||<<<<< Riekstošanas jaunumi: Ir izmaiņas cenās, gan uz augšu, gan uz leju. (Ciedri, pekanrieksti un žāvētie ķirši kļuvuši, manuprāt, nežēlīgi dārgi; aprikozes, mandeles, ananāsu ripiņas, ķirbju sēklas — lētākas; vairāki produkti nedaudz dārgāki; citi tāpat kā decembrī) Indijas rieksti – janvārī pa īpašu cenu 16.30 eur/kg!!! (Februārī būs dārgāk). Sūtīju Igaunijas kolēģi uz noliktavu garšot, vai ir gana labi – viņa teica, ka esot gardi…:) Mandeļu miltus un saulē kaltētus tomātus sagādāju arī janvārim, jo Jums patikās. :). Vēl klāt arī kakao un sezama sēkliņas, lobītās. Tie no cita piegādātāja Igaunijā, arī sertificēta. Solvita Kūna SIA ” Cade” svaigi pagatavojusi priežu eļļu, kura var būt labs palīgs veselības un laba mājas gaisa uzturēšanā. Sāku sadarbību ar Latvijas kaņepju audzētājiem no Kurzemes. viņu kaņepes ir audzētas laukos, kur varētu būt lietoti minerālmēsli, bet herbicīdi un pesticīdi gan ne. Izvēle Jūsu ziņā. Ķīnas nelobītās kaņepes sarakstā vairs nav…. izdzēsu. Ir lobītās no Vācijas ar bio sertifikātu un lobītās Latvijas ne bio. Linsēklas, linsēklas….. ak! — izmeklējos mūsējās, neatradu. saimniekam, kurš mums veda apcirkņos palicis tikai priekš sēklas. Ja zini, kādu mūsu audzētāju, lūdzu, padod ziņu! Vēlams bioloģisko, jo tagad vēl par paspēt “ieplānot” apsējamās platībās. Ķīnas linsēklas ar bio sertifikātu var pasūtīt……. Vēl jaunums – priežu čiekuru sukādes!!!!!! čiekuri ievākti mūsu mežos, cukur bioloģiskais no Norvēģijas. Neparasti, vērtīgi, gardi! pie dažiem produktiem esmu pielikusi bildes — vai tas patīk? vai likt vairāk bildes?Vai nepalēnina lapas atvēršanos un pasūtīšanu? Šokolādes gatavošanas recepte – http://riekstotaji.lv/majas-var-pagatavot-sokoladi/ Pasūtīšana līdz svētdienai 15. janvārim 21:00. Apmaksa līdz pirmdienai 16. janvārim. Saņemšanu plānoju pēc 24. janvāra, Tiešai pirkšanai 23. janvārī. Pasūtījumu forma: http://riekstotaji.lv/pasutijumu-forma/ Pēc pasūtījuma veikšanas sarēķinātā summa automātiski tiks nosūtīta uz e-pastu. Ja automāti mūs pievils vai būs labojamas kļūdas, pārrēķināšu ar roku. Ja ir palikušas kādas „astes“ no iepriekšējiem mēnešiem, lūdzu ieraksti to ailītē „Vieta brīvai izpausmei“. Turpat ieraksti arī adresi, ja sūti uz pakomātiem vai mājām. Lai priecīgi! Sandra Stabinge 29259942 >>>>>|||||<<<<< DABAS ZIRGU veikals būs atvērts 12.— 22. janvārim www.dabaszirgi.lv >>>>>|||||<<<<<
Zemāk informācija skaidrībai kas un kāpēc.
Esmu pašnodarbinātā, noliktava fasēšanai atrodas Ķekavā, dzīvoju Ikšķilē. Produktus cenšos visus gādāt svaigus. Latvijas produktus sūtu tik, cik esiet pasūtījuši, cepumus Labā virtuve cep tieši tik, cik prasīts, jo tiem nav uzlabotāji un visgardākie tie ir svaigi. Tādēļ arī ir lūgums Jums ievērot pasūtīšanas termiņus, jo Riekstotāju sortimentā iekļauju produktus, kuri ir bioloģiski audzēti un pēc iespējas cenšos atbalstīt Latvijas audzētājus, īpaši bioloģiskos.
Rieksti, žāvētie augļi un sēkliņas ir bioloģiski sertificēti Igaunijā.
Paldies Jums, ka esiet uzticējušies tam ko es daru un pasūtījuši jau šos daudzos gadus!

Es Latvijā sertifikāciju Riekstiem neesmu nokārtojusi, jo:
1.2016. gada maijā un jūnijā aptaujāju klientus, un atbilde bija pārliecinošs, nē, ka nevajag to darīt. tas prasa papildus darba laiku pie papīriem un datora. jau tā sanāk daudz laika pavadīt, lai izdarītu pamatdarbu, un nakts stundās vairs nespēju un nevēlos strādāt…..
2. Ja algotu cilvēku, kas šo papīru pildīšanas darbiņu paveiktu, tas sadārdzinātu cenas.
3. Produkti no šīs darbības labāki nekļūtu… visu šo laiku Jūs esat uzticējušies tam, ko es daru, un esmu uzticējusies Jums un piegādātāju godaprātam.
4. Personīgi, man ir liels prieks, ka Latvijā ražoto preču skaits palielinās – tas nozīmē, ka vairāk nauda paliek mūsu pašu ļaudīm, mazāk aizplūst uz svešām zemēm… Paldies, ka Jūs šo būtisko aspektu saprotat un atbalstāt!
5. Ikšķiles Brīvajā skolā mēs uzsākām skolas dārza sertifikācijas procesu. Skolas dārza veidošana un kopšanas ir otra lieta, ko daru, to īso brīdi starp Riekstošanām..:).
(Tas vēl viens iemesls, kāpēc man nav ne laika ne patikšanas papīriem… — es labāk kaut ko ar bērniem kopā iesēju vai apkopju, jo dienā ir 24 stundas…:)

Pie katra produkta rakstu, kurā valstī tas ir audzēts, vairāki ir arī no Ķīnas. Nesen ceļoja filma, par to, ka Ķīnā Bio sertifikācija nav īpaši uzticama. Pati neesmu Ķīnā bijusi un audzētājus satikusi, atliek tikai uzticēties. Piegādātājs, no kura pasūtām produktus ir saņēmis BRC kvalitātes sertifikātu: viņi no katra konteinera ar linsēklām, saulespuķēm, kaņepju sēklām un citiem produktiem ņem analīzes 20 vietās un sūta uz laboratoriju, lai pārbaudītu, vai kvalitāte atbilst standartiem. Arī Igaunijā ir kvalitātes kontroles persona.

Jau sen meklēju Latvijā audzētas bio linsēklas. Man izdevās atrast saimniecību Krāslavas novadā, kur audzē Linsēklas un Kaņepju sēklas, ar saimnieku izrunājos, viņš pesticīdus nelieto, bet agrāk minerālmēslus gan ir lietojis. Kaņepju lauka auglībai viņš iear zemē kaņepju stiebrus un domā arī par tauriņziežu audzēšanu, lai varētu saimniekot bioloģiski. Saimniecībā cep arī maizi.
Šis ir labākais, ko šobrīd esmu atradusi — mums ir izvēle, kam uzticēties — Ķīnas produktam ar Bio un BRC sertifikātu, kurš vests tūkstošiem kilometru, vai mūsu zemē audzētām, bez Bio sertifikāta. 🙂 janvārī, gan jau saimnieka apcirkņi tukši — palicis tikai sēklai.

Iepakojums. Vienīgais Riekstu iepakojums, kurš sadalās kompostā 60 C, ir cienastiņu trauciņš — no Bio kukurūzas cietes plastmasas.
Pārējais ir plastmasas iepakojums, man pašai nepatīk, ļoti :(.
Papīrs nav piemērots (plūmes un citi žāvējumi pielips, produkti vairāk izkaltīs) un nav arī dabai īpaši draudzīgāks. Ja Jums ir zināms, kur reāli var sagādāt bio aizvalcējamus, riekstiem un žāvētiem augļiem piemērojamus, maisiņus, lūdzu dodiet ziņu! Kastītes nav piemērotas, jo aizņem pārāk daudz vietu, sūtīšanai un sapakošanai nebūs parocīgi. Paldies!

Atkārtošos par Riekstotāju un Dabas zirgu sadarbību: Riekstotājos darbojos es, esmu pašnodarbinātā un PVN maksātāja, Dabas Zirgos — Līga, viņa strādā kā mikrouzņēmums. Gan Riekstotāji, gan Dabas zirgi ir 1 personas uzņēmējdarbība. Abas esam mazu bērnu mammas. Parastā biznesa vidē mēs būtu konkurentes, bet mēs sadarbojamies, tas atbilst mūsu dzīves un bio pārliecībai; mums ir vienas pavisam nelielas noliktavas telpas Ķekavā, sadalījām sortimentu, lai varam izdarīt darba apjomu un lai Jums ir plašāka izvēle, sastādām fasēšanas grafiku, jo vienlaicīgi fasēt var tikai viena no mums; palīdzam viena otrai ar piegādēm un padomu.

Ja vēl kādu jautājumu neatbildēju, droši raksti un vaicā!

Atbildēt