Kvinojas plovs, Signes Šlosbergas recepte


Divas tases kvinojas

800g cāļa filejas (veģetārieši šo izlaiž, vai aizstāj ar pākšaugiem. S. Stabinges komentārs)

Pieci nelieli burkāni

Divi sarkanie sīpoli

Sāls, pipari

Olīveļļa 4 ēd.k.

>>>>>|||||<<<<<<

Katlā apcep sagrieztus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno stienīšos sarīvētus vai sagrieztus burkānus. Ar vāku ciet nelielā temperatūrā pasautē, tad pievieno gabaliņos sagrieztu cāļa fileju, sāli un piparus, apmaisa un turpina 10 min. sautēt. Uzvāra ūdeni, ieber katlinā kvinoju un izlīdzina, lai tā vienmērīgi pārklātu gaļu un burkānus. Karsto ūdeni lej katlā tik daudz, lai tas būtu divu pirkstu biezumā virs kvinojas. Katlam uzliek vāku un uz lēnas, lēnas uguns ļauj sautēties 20 minūtes. Plovu apmaisa un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Atbildēt