Kvinoja brokastīs, Signes Šlosbergas recepte


Mūs­die­nās, kad uz­tu­ra spe­ci­ālis­ti ie­sa­ka at­teik­ties no mil­tu pro­duk­tiem un ne­ie­sa­ka aiz­rau­ties arī ar pu­lē­to rī­su lie­to­ša­nu uz­tu­rā, sa­vu ba­gā­tī­go uz­tur­vie­lu dēļ kvi­no­ja ir tei­ca­ma al­ter­na­tī­va. Tā ne­sa­tur glu­tē­nu, un tās sa­stā­vā ir daudz ol­bal­tum­vie­lu, ne­pie­sā­ti­nā­to tauk­skāb­ju, anti­ok­si­dan­tu, šķiedr­vie­lu un da­žā­du vi­ta­mī­nu.

>>>>|||||<<<<<

Tase kvinojas

Tase ūdens

Tase piena (labi sader ar mandeļu, kokosa u.c.)

Garšvielas pēc izvēles- kanēlis, vaniļa, medus, šķipsniņa sāls

Rieksti vai žāvēti augļi ziemā

Ogas un svaigi augļi vasarā

Pagatavošana.

Sākumā kvinoju uzvāra ar ūdeni, tad pievieno pienu un garšvielas un uz mazas liesmiņas pasilda līdz piens un ūdens ir sēkliņās uzsūcies. Iemaisa žāvētus augļus un riekstus. Sezonā gatavai putrai pārber ogas vai šķēlītēs sagrieztus augļus. Pievieno medu.

Atbildēt