Diedzēšana. Īsa pamācība 2


Viegli dīgst:

  • kviešu, rudzu graudi
  • mieži, auzas.
  • lobītas saulespuķu sēkliņas
  • griķi – tos vismaz 2x, labāk pat 3x dienā jānoskalo
  • visas Latvijas pupiņas
  • turku zirņi
  • beluga lēcas — dīgst viegli, izskatās skaisti
  • ķīnas pupiņas
  • lucernas sēklas — ļoti labi veido zaļu dīgstu apjomu, garšīgas
  • redīsu — pikantas

Diedzesana_1

Kā diedzēt:

  1. Noskalo aukstā ūdenī. Tos graudus, kuri peld pa virsu, nosmeļ – tie ir tukšie, neder diedzēšanai.
  2. Izvēlas piemērota izmēra burku — tik lielu, lai diedzējamais būtu mazāk par 1/3.
  3. iemērc uz nakti lielā ūdens daudzumā, īpaši pākšaugus, kuri labi briest. Pārliek pāri sietiņdrēbi un nostiprina ar gumiju.
  4. No rīta caur sietiņdrēbi noskalo, iespējams, ka tā jāpietur, lai viss labums neaizskalotos laukā.
  5. Apgāž šķībi un ļauj augt.
  6. Katru vakaru un rītu diedzējumus noskalo ar aukstu ūdeni, lai neieviešas pelējums. Uzmana, lai nepāraug.
  7. Kad ir sadīdzis pietiekoši pāris dienas var uzglabāt ledusskapī.

Pēc pāris dienām izskatās šādi: Diedzesana_2

Pupas ir jāvāra, graudus, saulespuķes, zirņus un sēkliņas var lietot svaigus.


Atbildēt

2 thoughts on “Diedzēšana. Īsa pamācība