Daily Archives: 2020-01-12


Veseli, mīļie Riekstotāji!

Jaunais gads jau aizsācies — novēlu lai laimīgs ik mirklis visa gada garumā, lai izdodas radīt lieliskus darbus un dzīvot mīlestības, prieka un svētlaimes piepildītu dzīvi!!!

Jau daudzus janvārus pēc kārtas rakstu dubultziņu – par Riekstošanu un Seno kultūraugu sēklu maiņu, kura šoreiz ir kopā ar mācībām.

Saite pasūtījumam šeit! — atvērta līdz trešdienai 15. janvārim

Riekstotāju sortimentā vairāki jauni produkti — riekstu asorti, kakao masa, divu veidu kokosriekstu krēmi.

Par kokosriekstu krēmu – lai arī jaunajam piegādātājam biju skaidri teikusi, ka man vajag tikai sertificētus produktus, kokosrieksta krēma pulveris bija bez sertifikācijas.
Janvārī pasūtāmi ir abi veidi, lai nebūtu šoks, jo sertificētajam ir augstāka cena.
Savukārt — man būs skaidrība par Riekstotāju pasūtīšanas prioritātēm — kas ir būtiskāks produkta cena vai sertifikācija?
Kā jau pavadzīmēs rakstu — mēs katrs balsojam ar savu maciņu ikreizi iepērkoties — kam savas finanses dodam, tā darbošanos atbalstām.

Sirdsmieram — dzirdēju no citiem ļaudīm apgalvojumu, ka kokosriekstu audzēšanā īpaši ķīmija netiekot lietota. (Vismaz ne tik ļoti intensīvi kā konvencionālo vīnogu audzēšanā.)

Nedaudz internetā palasīju, ir dažādi raksti.
Būšu ļoti pateicīga, ja padalīsieties ar savām zināšanām vai pieredzi par kokosriekstiem!
Varbūt Jums kādam ir bijusi pieredze apmeklēt kokosriekstu audzēšanas vietas un ražotnes? Internetā jau raksta viskautko, ne vienmēr var ticēt.

Vēl funktierēju — vai būtu kāds produkts ar kokosriekstam līdzīgām īpašībām, kurš aug mūsu platuma grādos un būtu ar mazāku ekoloģisko pēdu?

Piemēram, vērtīgu eļļu var izspiest arī no Latvijā augušās sējas idras.

Mūžam enerģiskā un radošā Signe Šlosberga ir radījusi auksti spiestu sējas idras eļļu, kura ir piemērota arī cepšanai (dūmošanas punkts 246°C, salīdzinoši olīveļļai un kokosriekstu eļļai – 176°C).
Idras eļļā ir labs līdzsvars starp Omega 3, Omega 6 un Omega 9,(38:18:14). Visvairāk organismam nepieciešamas un pietrūkst tieši Omega 3 taukskābes.

Ja vēlies uzņemt pēc iespējas vairāk Omega 3 taukskābes no šīs eļļas, tad iesaku lietot svaigu, piemēram, salātos būtu vislabākais veids kā uzņemt lielāku devu omega 3 taukskābes un E vitamīnu.


Riekstošanas jaunumi
Esmu izveidojusi jaunus Riekstu ASORTI, tagad būs 3 veidi:
izsmalcinātais asorti, pasūtāms, “uz svara”,
izsmalcinātais asorti ar mango burciņā,
pamatīgais asorti, pasūtāms, “uz svara”.

Izmēģināšanai būs Šokolādes masa, kuru dēvē par šokolādes liķieri un izmanto galvenokārt šokolādes gatavošanai.

Zemāka cena:
mandeļu miltiem
pekanriekstiem
zemesriekstiem
Sējas idrai cena lielāka, jo daudz darba prasa pakošana un decembrī bija iepazīšanās cena.

Februarī mandelēm būs augstāka cena, pagaidām vēl decembra cena!

foto Anita Saka