“Šokolādes” ar dateļu cukuru


Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai.
apm 175-200 g Kakao sviests
apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris
apm 250-300 g Dateļu cukurs

Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.
Būs vairāk dateļu cukurs – būs drupanāks. Vairāk karobs vai kakao – rūgtenāks un stiprāks, vairāk kakao sviests – maigāks un blīvāks, tomēr ātrāk siltumā izkusīs.

Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno dateļu cukuru. To vēlams caur sietiņu izsijāt, jo dateļu cukurs mēdz salipt kunkuļos.
Lej/liek formiņās vai salej līdz 3mm biezā slānī kādā traukā.
Ievieto saldētavā vai vismaz ledusskapī.

Šādas “šokolādes” vajag glabāt vēsumā – jo karstumā strauji izkūst. Ja mainās temperatūra, kakao sviests  mēdz “izsvīst” kā balta apsarme – tā ir kakao sviesta dabiska īpašība.
Vislabāk  gatavot svaigu, turēt ledusskapī un apēst, nevis glabāt mēnešiem. 🙂

Atbildēt