“Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem 1   Recently updated !


Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai.

Variants A

apm 175-200 g Kakao sviests
apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris
apm 250-300 g Dateļu milti

Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.
Būs vairāk dateļu cukurs – būs drupanāks. Vairāk karobs vai kakao – rūgtenāks un stiprāks, vairāk kakao sviests – maigāks un blīvāks, tomēr ātrāk siltumā izkusīs.

Tvaika peldē Izkausē kakao sviestu, pievieno karoba pulveri, samaisa un pievieno dateļu cukuru. To vēlams caur sietiņu izsijāt, jo dateļu cukurs mēdz salipt kunkuļos.
Lej/liek formiņās vai salej līdz 3mm biezā slānī kādā traukā – plānāks būs garšīgāks.
Ievieto saldētavā vai vismaz ledusskapī.

Šādas “šokolādes” vajag glabāt vēsumā – jo karstumā strauji izkūst. Ja mainās temperatūra, kakao sviests  mēdz “izsvīst” kā balta apsarme – tā ir kakao sviesta dabiska īpašība.
Vislabāk  gatavot svaigu, turēt ledusskapī un apēst, nevis glabāt mēnešiem. 🙂

 

->>>|||<<<-

 

Variants B — ar maltām datelēm — Šokonašķis

Tvaika peldē traukā karsē 0,4 kg kakao sviestu  ar 0,120 kg kakao pulveri vai karoba pulveri.

Kamēr kūst kakao sviests, samaļ 0,270kg sēkliņas

un blenderī samaļ 0,540kg dateles ar daleļu 0.220kg miltus lai dateles nesaliptu.

Kad kakao sviests izkusis pievieno samaltās sēkliņas un dateles, sāli, vaniļu.

Samaisa un liek formiņās,

pēc tam ievieto saldētavā pāris h!

Var variēt ar jebkura veida riekstiem, sēkliņām, pievienot žāvētos augļus

 

Variants C — “Šokolāde”

Tvaika peldē traukā karsē 0,5-0,6 kg kakao sviestu  ar 0,150 kg kakao pulveri  vai karoba pulveri.

Kamēr kūst kakao sviests, samaļ sēkliņas 0,150kg.

Kad viss izkusis pievieno sijātu daleļu miltus 0.85kg un samaltās sēkliņas.

Samaisa un liek formiņās,

ievieto saldētavā pāris h!

Var variēt ar jebkura veida riekstiem, sēkliņām, var pievienot blenderētas dateles kā receptē B —  tad būs mīkstākas par šīm.

Iesaku liet plānās formiņās.


Atbildēt

One thought on ““Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem