Ikšķiles Brīvās skolas dārzs

Riekstu gaņģi atvērti līdz SVĒTDIENAI 7. maijam 21:00


Sveiciens Mīļajiem Riekstotājiem!
Riekstotāju labumi pasūtīšanai atvērti līdz SVĒTDIENAI 7. maijam 21:00!

>>>>>|||||<<<<<

Ūsiņi jau nosvinēti, skaitās, ka tas ir vasaras iesākums… cerams, ka beidzot kļūs silts un tos ziemas mēteļus varēs nolikt vasaras guļā!   :)

Sēšanas laiks rit pilnā sparā gan zemkopju tīrumos un dārzos, gan arī mūsu Ikšķiles Brīvajā skolā, kur atvēlam vietu arī mūsu senču lolotajām sēklām (cukurzirņiem un sviesta pupiņām).

Esmu jau rakstījusi par sēklu bibliotēku un seno šķirņu saglabāšanas nozīmīgumu, vēlreiz to uzsvēršu. Ja Tev ir, vai zini kādu, kurš lolo tautas mantojuma šķirnes – lūdzu, aizpildi aptaujas anketu tepat Riekstotāju mājaslapā: http://riekstotaji.lv/seklu-lolosana/. Tas noderēs mums kopīgu pasākumu organizēšanai un sēklu maiņām.

>>>>>|||||<<<<<

Riekstošanas jaunumi:

  • Riekstu gaņģi atvērti, cenas tādas kā aprīlī!
  • Vienīgi pagaidām iemīļotie ananāsu gredzeni nav, ir ananāsu gabaliņi, kuru garša ir ļoti līdzīga. 
  • …. šokolādes trifeles…..tās kārdinātājas….. joprojām ir pasūtāmas, …….. (Ar savvaļas augu salātiem un griķiem solos izlīdzsvarot šokolādes radīto skābuma pārsvaru organismā un naudas plūsmu mūsu audzētāju un ražotāju virzienā.)
  • Pamazām sākas jau zaļo salātu laiks, tos var lieliski papildināt ar lobītajām kaņepju sēklām, ciedru vai citiem riekstiem.
  • Kalna-rēķu rapšu un abu ražotāju kaņepju eļļas uzturvērtības ziņā ir pat labākas par ierasto un tālu braukušo olīveļļu. (Te: http://riekstotaji.lv/kalna-reku-ellas/ var izlasīt saimnieku sagādāto informāciju un atrast 2015. gadā veiktās laboratorijas analīzes)
  • Pavasara zaļumu salātu recepte
  • Izsmalcināta recepte ar Latvijas lobītajām kaņepju sēklām
  • Signes Šlosbergas pankūku recepte no kvinojas un griķu miltu maisījuma.

 

Pasūtīšana līdz svētdienai 7. maijam 21:00.

Apmaksa līdz pirmdienai  8. maijam.

Saņemšanu plānoju pēc 16. maija, Tiešai pirkšanai 15. maijā.

 

Pasūtījumu forma: http://riekstotaji.lv/pasutijumu-forma/

  • Pēc pasūtījuma veikšanas sarēķinātā summa automātiski tiks nosūtīta uz e-pastu.
  • Ja automāti mūs pievils vai būs labojamas kļūdas, pārrēķināšu ar roku.
  • Ja ir palikušas kādas „astes“ no iepriekšējiem mēnešiem, lūdzu ieraksti to ailītē „Vieta brīvai izpausmei“. Turpat ieraksti arī adresi, ja sūti uz pakomātiem vai mājām.

 

Lai priecīgi un pavasarīgi!

Sandra Stabinge

29259942

>>>>>|||||<<<<<

Zemāk informācija skaidrībai kas un kāpēc.

Esmu pašnodarbinātā, tas ir 1 personas uzņemējdarbība, dzīvoju Ikšķilē. Esmu mamma 3 vēl maziem bērniem, tādēļ reizēm epastu atbildes uzrakstu pēc kāda laiciņa…:)

Produktus cenšos visus gādāt svaigus. Latvijas produktus sūtu tik, cik esiet pasūtījuši, cepumus Labā virtuve cep tieši tik, cik prasīts, jo tiem nav uzlabotāji un visgardākie tie ir svaigi. Ļoti lūdzu Jums ievērot pasūtīšanas termiņus, jo Riekstotāju sortimentā iekļauju produktus, kuri ir bioloģiski audzēti un pēc iespējas cenšos atbalstīt Latvijas audzētājus, īpaši bioloģiskos.

Rieksti, žāvētie augļi un sēkliņas ir bioloģiski sertificēti Igaunijā

Paldies Jums, ka esiet uzticējušies tam ko es daru un pasūtījuši jau šos daudzos gadus!

Es Latvijā sertifikāciju Riekstiem pagaidām neesmu nokārtojusi, jo:

1. 2016. gada maijā un jūnijā aptaujāju klientus, un atbilde bija pārliecinošs, nē, ka nevajag to darīt. Tas prasa papildus darba laiku pie papīriem un datora. Jau tā sanāk daudz laika pavadīt, lai izdarītu pamatdarbu, un nakts stundās vairs nespēju un nevēlos strādāt…..

2. Ja algotu cilvēku, kas šo papīru pildīšanas darbiņu paveiktu, tas sadārdzinātu cenas.

3. Produkti no šīs darbības labāki nekļūtu… visu šo laiku Jūs esat uzticējušies tam, ko es daru, un esmu uzticējusies Jums un piegādātāju godaprātam.

4. Personīgi, man ir liels prieks, ka Latvijā ražoto preču skaits palielinās – tas nozīmē, ka vairāk nauda paliek mūsu pašu ļaudīm, mazāk aizplūst uz svešām zemēm… Paldies, ka Jūs šo būtisko aspektu saprotat un atbalstāt!

5. Ikšķiles Brīvajā skolā mēs uzsākām skolas dārza sertifikācijas procesu. Skolas dārza veidošana un kopšanas ir otra lieta, ko daru, to īso brīdi starp Riekstošanām..:).

(Tas vēl viens iemesls, kāpēc man nav ne laika ne patikšanas papīriem… — es labāk kaut ko ar bērniem kopā iesēju vai apkopju, jo dienā ir 24 stundas…:)

Pie katra produkta rakstu, kurā valstī tas ir audzēts, vairāki ir arī no Ķīnas. Nesen ceļoja filma, par to, ka Ķīnā Bio sertifikācija nav īpaši uzticama. Pati neesmu Ķīnā bijusi un audzētājus satikusi, atliek tikai uzticēties. Piegādātājs, no kura pasūtām produktus ir saņēmis BRC kvalitātes sertifikātu: viņi no katra konteinera ar linsēklām, saulespuķēm, kaņepju sēklām un citiem produktiem ņem analīzes 20 vietās un sūta uz laboratoriju, lai pārbaudītu, vai kvalitāte atbilst standartiem. Igaunijā ir darbinieks, kurš atbild par produktu kvalitātes kontroli.

Joprojām meklēju Latvijā audzētas bio linsēklas. Man izdevās atrast saimniecību Krāslavas novadā, kur audzē Linsēklas un Kaņepju sēklas, ar saimnieku izrunājos, viņš pesticīdus nelieto, bet agrāk minerālmēslus gan ir lietojis. Kaņepju lauka auglībai viņš iear zemē kaņepju stiebrus un domā arī par tauriņziežu audzēšanu, lai varētu saimniekot bioloģiski. Saimniecībā cep arī maizi.

Šis ir labākais, ko šobrīd esmu atradusi — mums ir izvēle, kam uzticēties — Ķīnas produktam ar Bio un BRC sertifikātu, kurš vests tūkstošiem kilometru, vai mūsu zemē audzētām, bez Bio sertifikāta. :) janvārī, gan jau saimnieka apcirkņi tukši — palicis tikai sēklai.

Iepakojums. Vienīgais Riekstu iepakojums, kurš sadalās kompostā 60 C, ir cienastiņu trauciņš — no Bio kukurūzas cietes plastmasas.

Pārējais ir plastmasas iepakojums, man pašai nepatīk, ļoti :(. 

Papīrs nav piemērots (plūmes un citi žāvējumi pielips, produkti vairāk izkaltīs) un nav arī dabai īpaši draudzīgāks. Ja Jums ir zināms, kur reāli var sagādāt bio aizvalcējamus, riekstiem un žāvētiem augļiem piemērojamus, maisiņus, lūdzu dodiet ziņu! Kastītes nav piemērotas, jo aizņem pārāk daudz vietu, sūtīšanai un sapakošanai nebūs parocīgi. Paldies!

 Ja vēl kādu jautājumu neatbildēju, droši raksti un vaicā!

Sandra

Atbildēt