Riekstojam Ziemassvētkiem!


Sveiciens Mīļajiem Riekstotājiem!
Riekstotāju labumi pasūtīšanai atvērti līdz svētdienai 3. decembrim 21:00!

>>>>>|||||<<<<<

Sākam rimtu un pārdomātu gatavošanos Ziemassvētkiem…..

Gads rit savu ritumu un katru gadu no jauna pienāk Ziemassvētki — it kā tas pats, tomēr svētki ik gadu ir savādāki, jo paši arī esam savādāki. 🙂 Un tikai no mums atkarīgs, vai svētki un gatavošanās tiem mums dod lielāku piepildījumu un gandarījumu, vai sajūtam tos kā pienākumu, rūpju un steigas nastu. Jo laicīgāk sākam, jo mierīgāk visu izdodas izdarīt, vai ne?

Mūsu valodā Ziemassvētkiem vienīgajiem nosaukumā ir vārds “svētki”, (Lielā diena, Mārtiņdiena, Jāņi šo vārdu nosaukumā neietver).  Ziemassvētki ir bagātākie gada svētki vistiešākajā nozīmē — ar pilni klātu galdu, ar ciemiņiem un vēlams ķekatām, ar radu un draugu satikšanu un samīļošanu; svētki, kad atceramies un sev atgādinām, ka tikai dāvājot mīlestību mēs to vairojam. (Ne lūdzot un prasot.)

       Kad dāvājam kaut nedaudz mīlestību, nedaudz mīlestības pie mums atgriežas,

       Kad dodam daudz mīlestības, daudz saņemam pretim,

       Kad spējam dot bezgalīgi, saņemam bezgalīgu Dieva mīlestību.

Viena no mīlestības valodām ir dāvanas — manuprāt pašu rokām veidotās ir vērtīgākās dāvanas, jo tās gatavojot domājam par saņēmēju, piepildām dāvanu ar savu mīlestības enerģiju.  Tam nepieciešams laiks…. tāadēļ Riekstotāju pasūtījumu, kā katru gadu ieplānoju laicīgi.

Te dažas idejas ēdamlietām, kuras glīti iesaiņotas noderēs kā dāvanas:

Cukuroti Rieksthttp://riekstotaji.lv/category/receptes/

Šokolāde http://riekstotaji.lv/category/receptes/page/2/

Pavisam vienkārši var pagatavot pildītas plūmes šokolādē:

Plūmē ieliek mandeli, tad to iemērc šķidrā šokolādē. (Šokolādi izkausē tvaika peldē, vai lieto tikko pagatavotu pašu šokolādi)

Un kas gan svētki bez dziesmām — laiks tās atkārtot, lai s’vetkos var droši meldiņu noturēt un vārdus no galvas zināt….:)

Iesaku grāmatu 3×9 Ziemassvētki, kurā pie dziesmām ir QR kodi, lai var piekļūt melodijām arī tie, kam notis svešas  https://m.youtube.com/watch?v=-unOZJVOJ-I

Lai radošais gars, prieks un laime ir ar Jums!

>>>>>|||||<<<<<<

Nākošā gadā. sestdienā 6. janvārī plānoju Sēklu maiņu un dančus Ikšķiles Brīvajā skolā, savukārt Riekstotāju pasūtījums būs atvērts līdz svētdienai 7. janvārim.

>>>>>|||||<<<<<

Riekstošanas jaunumi:

  • Kalna Rēķi ir sagatavojuši dāvanu komplektus tie būs kāstītē spakoti un plusā saimnieki dod arī atlaidi.
  • esmu iekļāvusi pāris jaunus Riekstu produktus – gana ekskluzīvus, jo svētkiem gribās arī ko īpašāku  – ir pistācijas, mandeļu šķēlītes, karoba pulveris.
  • Ilgi gaidītās šokolādes trifeles — ir pasūtāmas…:)

Pasūtīšana līdz svētdienai 3. decembrim 21:00.

Apmaksa līdz pirmdienai 4. decembrim.

Saņemšanu plānoju pēc 12. decembra, Tiešai pirkšanai 11. decembrī.

Pasūtījumu forma: http://riekstotaji.lv/pasutijumu-forma/

  • Pēc pasūtījuma veikšanas sarēķinātā summa automātiski tiks nosūtīta uz e-pastu.
  • Ja automāti mūs pievils vai būs labojamas kļūdas, pārrēķināšu ar roku.
  • Ja ir palikušas kādas „astes“ no iepriekšējiem mēnešiem, lūdzu ieraksti to ailītē „Vieta brīvai izpausmei“. Turpat ieraksti arī adresi, ja sūti uz pakomātiem vai mājām.

Lai priecīgi un laimīgi!

Sandra Stabinge

29259942

>>>>>|||||<<<<<

Zemāk informācija skaidrībai kas un kāpēc.

Esmu pašnodarbinātā, tas ir 1 personas uzņemējdarbība, dzīvoju Ikšķilē. Esmu mamma trim vēl maziem bērniem, tādēļ reizēm epastu atbildes uzrakstu pēc kāda laiciņa…:)

Produktus cenšos visus gādāt svaigus. Latvijas produktus sūtu tik, cik esiet pasūtījuši, cepumus Labā virtuve cep tieši tik, cik prasīts, jo tiem nav uzlabotāji un visgardākie tie ir svaigi.

Ļoti lūdzu Jums ievērot pasūtīšanas termiņus, jo Riekstotāju sortimentā iekļauju produktus, kuri ir bioloģiski audzēti un pēc iespējas cenšos atbalstīt Latvijas audzētājus, īpaši bioloģiskos.

Rieksti, žāvētie augļi un sēkliņas ir bioloģiski sertificēti Igaunijā

Paldies Jums, ka esiet uzticējušies tam ko es daru un pasūtījuši jau šos daudzos gadus!

Es Latvijā sertifikāciju Riekstiem pagaidām neesmu nokārtojusi, jo:

1. 2016. gada maijā un jūnijā aptaujāju klientus, un atbilde bija pārliecinošs, nē, ka nevajag to darīt. Tas prasa papildus darba laiku pie papīriem un datora. Jau tā sanāk daudz laika pavadīt, lai izdarītu pamatdarbu, un nakts stundās vairs nespēju un nevēlos strādāt…..

2. Ja algotu cilvēku, kas šo papīru pildīšanas darbiņu paveiktu, tas sadārdzinātu cenas.

3. Produkti no šīs darbības labāki nekļūtu… visu šo laiku Jūs esat uzticējušies tam, ko es daru, un esmu uzticējusies Jums un piegādātāju godaprātam.

4. Personīgi, man ir liels prieks, ka Latvijā ražoto preču skaits palielinās – tas nozīmē, ka vairāk nauda paliek mūsu pašu ļaudīm, mazāk aizplūst uz svešām zemēm… Paldies, ka Jūs šo būtisko aspektu saprotat un atbalstāt!

5. Ikšķiles Brīvajā skolā mēs uzsākām skolas dārza sertifikācijas procesu. Skolas dārza veidošana un kopšanas ir otra lieta, ko daru, to īso brīdi starp Riekstošanām..:).

(Tas vēl viens iemesls, kāpēc man nav ne laika, ne patikšanas papīriem… — es labāk kaut ko ar bērniem kopā iesēju vai apkopju, jo dienā ir 24 stundas…:)

Pie katra produkta rakstu, kurā valstī tas ir audzēts, vairāki ir arī no Ķīnas. Nesen ceļoja filma, par to, ka Ķīnā Bio sertifikācija nav īpaši uzticama. Pati neesmu Ķīnā bijusi un audzētājus satikusi, atliek tikai uzticēties. Piegādātājs, no kura pasūtām produktus ir saņēmis BRC kvalitātes sertifikātu: viņi no katra konteinera ar linsēklām, saulespuķēm, kaņepju sēklām un citiem produktiem ņem analīzes 20 vietās un sūta uz laboratoriju, lai pārbaudītu, vai kvalitāte atbilst standartiem. Igaunijā ir darbinieks, kurš atbild par produktu kvalitātes kontroli.

Joprojām meklēju Latvijā audzētas bio linsēklas. Man izdevās atrast saimniecību Krāslavas novadā, kur audzē Linsēklas un Kaņepju sēklas, ar saimnieku izrunājos, viņš pesticīdus nelieto, bet agrāk minerālmēslus gan ir lietojis. (Tomēr kvalitāte sēklām dažreiz nebija tik laba kā mums gribējās un 2017. gadā rudenī neesmu sadarbību atsākusi) 

Iepakojums. Vienīgais Riekstu iepakojums, kurš sadalās kompostā 60 C, ir cienastiņu trauciņš — no Bio kukurūzas cietes plastmasas.

Pārējais ir plastmasas iepakojums, man pašai nepatīk, ļoti :(. 

Papīrs nav piemērots (plūmes un citi žāvējumi pielips, produkti vairāk izkaltīs) un nav arī dabai īpaši draudzīgāks. Ja Ar Jūsu laipnu palīdzību esmu atradusi bio aizvalcējamus maisiņus, ļoti ceru tos jaunā gadā ieviest. Tikai kā jau var nojaust – to cena ir daudz lielāka par plastmasas maisiņiem.

 Ja vēl kādu jautājumu neatbildēju, droši raksti un vaicā!

Sandra

>>>>>|||||<<<<<

Blakus riekstošanai seno šķirņu saglabāšanas aicinājums — Ikšķiles Brīvajā skolā veidojam Latvijas seno cukurzirņu kolekciju, veidojam Latvijas sēklu audzētāju un glabātāju datu bāzi, iedvesmojam un iesaistām sēklu audzēšanā.

AICINĀM ARĪ TEVI!

Tikai kopīgi – cits ar citu daloties – varēsim šo senču mantojumu saglabāt arī saviem bērniem. Ja senā šķirne augs vairākos dārzos, tad augkopis, kuram nebūs veicies ar sēklu  ievākšanu, varēs to saņemt no veiksmīgāka kolēģa. Savukārt, audzējot šķirni tikai vienā dārzā, ir lielāks risks, ka tā aizies bojā. 

DALOTIES MĒS VAIROJAM KOPĪGO BAGĀTĪBU!

Ja tev ir Latvijā vismaz 30 gadus audzēti cukurzirņi, vai zini kādu, kam tie ir, lūdzu, ievāc sēklas un dod ziņu Sēklu bibliotēkai! http://riekstotaji.lv/seklu-lolosana/

>>>>>|||||<<<<<

Sēklu maiņa Ikšķiles Brīvajā skolā plānota 2018. gada 6. janvārī (sestdienā) plkst. 11:00, danči 16:00. 

 

Atbildēt