Riekstojam priekš oktobra līdz svētdienai 1. oktobrim 21:00


Sveiciens Mīļajiem Riekstotājiem!
Riekstotāju labumi pasūtīšanai
 atvērti līdz svētdienai 1. oktobrim 21:00!

>>>>>|||||<<<<<

Nedaudz izbrīna agrais datums? — Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem…:)))

Tamdēļ septembra beigās sūtām priekš oktobra.

Tālākie plāni izskatās šādi:

  • līdz 29. oktobrim būs plānota pasūtīšana novembrim
  • līdz 3. decembrim Ziemassvētku pasūtījums.

Jā…. tagad Miķeļdienas un ražas vākšanas noskaņas, tad būs veļu laiks un Mārtiņdiena un tad jau Ziemassvētku gatavošanās laiks.

Rudens šogad, tāpat kā visa vasara tāds neparasts — lai arī astronomiskais rudens jau ir iesācies, joprojām esam lutināti ar skaisto vasarīgi silto laiku  — tas labi, jo mūsu zemkopjiem apžūs tā labība, kura vēl uz lauka vācama.

>>>>>|||||<<<<<

Riekstošanas jaunumi:

  • Jauni produkti:
    •  papildināju bakalejas klāstu – pasūtāmi arī pilngraudu spageti un zaļās lēcas. (Pie bakalejas lietoju jaunu formu daudzumu rakstīšanai – ļoti vēlos uzzināt, vai tā ir vieglāk. Lūdzu, ierakstiet komentāru ailē, vai tas ir ērtāk vai nav! Ja Jums patiks, arī citus produktus, kuri ir gabalos, šādā izskatā noformēšu.:)
  • ziemas ķiploki – cik bija izauguši, tos visus septembrī pasūtīja, jo šogad raža nebija liela un slapjā vasara to kvalitātei nenāca par labu, tādēļ saimnieki izlasīja tos labākos, un brīdina, ka ķiploki varētu cimperlēties glabāšanas laikā. Iesaku tiem, kuri pasūtīja ķiplokus labāk izlietot, vai ielikt eļļā – sanāks garšaugu eļļa un ķiploki  tā būs ilgāk lietojami.

 

  • Kalna-Rēķu saimnieki izlēma akciju turpināt arī šajā mēnesī – ziemas krājumu gatavošanas laikā rapšu eļļai ir akcija – pērkot 2 pudeles 5.00 (ieskaitot PVN) eiro par katru. 

 

  • Pie vairākiem Latvijas produktiem ir pierakstīts, ka tie tagad nav pasūtāmi, bet drīzumā jau aklal būs no jaunās ražas.:)  
  • Gusta Apiņa kvinoja un “Kaņepīšu” griķi “Priežukalna” medus ar piparmētrām, ingveru un kakao jau ir pasūtāmi! 🙂 

Pasūtīšana līdz svētdienai 1. oktobrim 21:00.

Apmaksa līdz pirmdienai 2. oktobrim.

Saņemšanu plānoju pēc 10. oktobra, Tiešai pirkšanai 9. oktobrī.

 

Pasūtījumu forma: http://riekstotaji.lv/pasutijumu-forma/

  • Pēc pasūtījuma veikšanas sarēķinātā summa automātiski tiks nosūtīta uz e-pastu.
  • Ja automāti mūs pievils vai būs labojamas kļūdas, pārrēķināšu ar roku.
  • Ja ir palikušas kādas „astes“ no iepriekšējiem mēnešiem, lūdzu ieraksti to ailītē „Vieta brīvai izpausmei“. Turpat ieraksti arī adresi, ja sūti uz pakomātiem vai mājām.

 

Lai priecīgi un laimīgi!

Sandra Stabinge

29259942

>>>>>|||||<<<<<

Zemāk informācija skaidrībai kas un kāpēc.

Esmu pašnodarbinātā, tas ir 1 personas uzņemējdarbība, dzīvoju Ikšķilē. Esmu mamma trim vēl maziem bērniem, tādēļ reizēm epastu atbildes uzrakstu pēc kāda laiciņa…:)

Produktus cenšos visus gādāt svaigus. Latvijas produktus sūtu tik, cik esiet pasūtījuši, cepumus Labā virtuve cep tieši tik, cik prasīts, jo tiem nav uzlabotāji un visgardākie tie ir svaigi.

Ļoti lūdzu Jums ievērot pasūtīšanas termiņus, jo Riekstotāju sortimentā iekļauju produktus, kuri ir bioloģiski audzēti un pēc iespējas cenšos atbalstīt Latvijas audzētājus, īpaši bioloģiskos.

Rieksti, žāvētie augļi un sēkliņas ir bioloģiski sertificēti Igaunijā

Paldies Jums, ka esiet uzticējušies tam ko es daru un pasūtījuši jau šos daudzos gadus!

Es Latvijā sertifikāciju Riekstiem pagaidām neesmu nokārtojusi, jo:

1. 2016. gada maijā un jūnijā aptaujāju klientus, un atbilde bija pārliecinošs, nē, ka nevajag to darīt. Tas prasa papildus darba laiku pie papīriem un datora. Jau tā sanāk daudz laika pavadīt, lai izdarītu pamatdarbu, un nakts stundās vairs nespēju un nevēlos strādāt…..

2. Ja algotu cilvēku, kas šo papīru pildīšanas darbiņu paveiktu, tas sadārdzinātu cenas.

3. Produkti no šīs darbības labāki nekļūtu… visu šo laiku Jūs esat uzticējušies tam, ko es daru, un esmu uzticējusies Jums un piegādātāju godaprātam.

4. Personīgi, man ir liels prieks, ka Latvijā ražoto preču skaits palielinās – tas nozīmē, ka vairāk nauda paliek mūsu pašu ļaudīm, mazāk aizplūst uz svešām zemēm… Paldies, ka Jūs šo būtisko aspektu saprotat un atbalstāt!

5. Ikšķiles Brīvajā skolā mēs uzsākām skolas dārza sertifikācijas procesu. Skolas dārza veidošana un kopšanas ir otra lieta, ko daru, to īso brīdi starp Riekstošanām..:).

(Tas vēl viens iemesls, kāpēc man nav ne laika, ne patikšanas papīriem… — es labāk kaut ko ar bērniem kopā iesēju vai apkopju, jo dienā ir 24 stundas…:)

Pie katra produkta rakstu, kurā valstī tas ir audzēts, vairāki ir arī no Ķīnas. Nesen ceļoja filma, par to, ka Ķīnā Bio sertifikācija nav īpaši uzticama. Pati neesmu Ķīnā bijusi un audzētājus satikusi, atliek tikai uzticēties. Piegādātājs, no kura pasūtām produktus ir saņēmis BRC kvalitātes sertifikātu: viņi no katra konteinera ar linsēklām, saulespuķēm, kaņepju sēklām un citiem produktiem ņem analīzes 20 vietās un sūta uz laboratoriju, lai pārbaudītu, vai kvalitāte atbilst standartiem. Igaunijā ir darbinieks, kurš atbild par produktu kvalitātes kontroli.

Joprojām meklēju Latvijā audzētas bio linsēklas. Man izdevās atrast saimniecību Krāslavas novadā, kur audzē Linsēklas un Kaņepju sēklas, ar saimnieku izrunājos, viņš pesticīdus nelieto, bet agrāk minerālmēslus gan ir lietojis. (Tomēr kvalitāte sēklām dažreiz nebija tik laba kā mums gribējās un 2017. gadā rudenī neesmu sadarbību atsākusi) 

Iepakojums. Vienīgais Riekstu iepakojums, kurš sadalās kompostā 60 C, ir cienastiņu trauciņš — no Bio kukurūzas cietes plastmasas.

Pārējais ir plastmasas iepakojums, man pašai nepatīk, ļoti :(. 

Papīrs nav piemērots (plūmes un citi žāvējumi pielips, produkti vairāk izkaltīs) un nav arī dabai īpaši draudzīgāks. Ja Jums ir zināms, kur reāli var sagādāt bio aizvalcējamus, riekstiem un žāvētiem augļiem piemērojamus, maisiņus, lūdzu dodiet ziņu! Kastītes nav piemērotas, jo aizņem pārāk daudz vietu, sūtīšanai un sapakošanai nebūs parocīgi. Paldies!

 Ja vēl kādu jautājumu neatbildēju, droši raksti un vaicā!

Sandra

>>>>>|||||<<<<<

Blakus riekstošanai seno šķirņu saglabāšanas aicinājums — Ikšķiles Brīvajā skolā veidojam Latvijas seno cukurzirņu kolekciju, veidojam Latvijas sēklu audzētāju un glabātāju datu bāzi, iedvesmojam un iesaistām sēklu audzēšanā.

AICINĀM ARĪ TEVI!

Tikai kopīgi – cits ar citu daloties – varēsim šo senču mantojumu saglabāt arī saviem bērniem. Ja senā šķirne augs vairākos dārzos, tad augkopis, kuram nebūs veicies ar sēklu  ievākšanu, varēs to saņemt no veiksmīgāka kolēģa. Savukārt, audzējot šķirni tikai vienā dārzā, ir lielāks risks, ka tā aizies bojā. 

DALOTIES MĒS VAIROJAM KOPĪGO BAGĀTĪBU!

Ja tev ir Latvijā vismaz 30 gadus audzēti cukurzirņi, vai zini kādu, kam tie ir, lūdzu, ievāc sēklas un dod ziņu Sēklu bibliotēkai! http://riekstotaji.lv/seklu-lolosana/

>>>>>|||||<<<<<

Sēklu maiņa plānota 2018. gada 6. janvārī (sestdienā) plkst. 11:00 Ikšķiles Brīvajā skolā.

Atbildēt