Riekstojam līdz trešdienai 6. novembra rītam 9:00! Pieminam senčus un svinam valsts svētkus.   Recently updated !


Veseli mīļie Riekstotāji!

Riekstotāju labumi pasūtīšanai atvērti līdz trešdienas, 6. novemba rītam 9:00!

->>>|||<<<-

Vai gadalaiki ar to, ka katru gadu atkārtojas kļūst garlaicīgi?

Man sanāk atkārtoties ar tēmām līdzīgi kā gadalaikiem 🙂

ir rudens laiks pienācis,
ir veļu – senču pieminēšanas laiks pienācis,
ir valsts svētku laiks pienācis.

Ir vērts, ir vērts bērniem stāstīt par vecmāmiņam, vectētiņiem, vecvecmāmiņam, vecvectētiņiem, vecvecvec…— cik tālu vien atceramies.

Ir vērts tam veltīt laiku, uzmanību.  Pat tajā gadījumā, ja neesat domājuši rīkot speciālu vakaru veļu mielošanai, pat tad ir vērts pastāstīt atgadījumus no savas bērnības, stāstus no vecvecāku pūra, stāstus par senčiem, kurus bērniem nav vairs iespēja satikt. Bērniem šādi stāsti parasti patīk.

Ja noliekam prom visus telefonus un datorus, iededzam sveces un izslēdzam gaismu, iztēle labāk darbojas, ausu uzmanība saspicējas, esam gatavi stāstam. Iesākumā var kādu kuriozu, kādu joku vai nebēdnību, viegli ievijot tajā senča izskatu, raksturu, stiprās un arī vājās puses. Turpināt ar to, ko Tu esi no sava senča mantojis, guvis, mācījies, jebko kas būtisks atmiņā un sirdī mājo par šo cilvēku.

Caur zināšanām par izcelsmi un senčiem mēs kļūsim bagātāki, caur šo vairosim cieņu pret savu dzimtu, dzimteni, caur šo vairosim pateicību saviem priekšgājējiem par visu, ko viņi ir devuši: par iespēju mums piedzimt, iespēju dzīvot brīvību atguvušā valstī — Latvijā, kurai tieši novembrī ir dzimšanas diena!!!!

Kā svinēt Latvijas valsts svētkus 18. novembrī?

Man ļoti patika Ilgas Reiznieces ieteikums — svinēt kā dzimšanas dienu.
Iesaku pašiem svētku galdam izcept /pagatavot arī torti – darīt to kopā ar ģimeni!

Svinību laikā būtu interesanti pārrunāt — kuri senči savām acīm pieredzēja 1918. gada 18. novembri? Vai dzimtā ir vēl kāds aculiecinieka stāsts saglabājies?

Lai top skaisti svētki un bagātas dzimtas!!!

Riekstotāju jaunumi – jauni produkti:

  • Inku ogas (fizāļi) pārklāti ar tumšo šokolādi
  • Kafijas pupiņas, pārklātas ar tumšo šokolādi
  • Kokosriekstu krēma pulveris 150g —  to lieto kokosriekstu piena vietā -pie āzijas stila zupām, , pie dažādām putrām, var pagatavot ļoti labu saldējumu Ja patks šis produkts, sūtīšu lielo maisu, un tad cena būs izdevīgāka.
  • Var pasūtīt atkal lobītās pistācijas un balto kvinoju.
  • Solvita Kūna no SIA Cade ir radījusi jaunus produktus:
    • Tonikus:
      • Piparmētra ar izopu — atsvaidzina, mitrina, tonizē
      • Pūķgalve  — smarža medains citruss.
      • Agastahe — maigs saldums, viegs mētras aromāts.
      • Rudens  — augu maisījums: skuju koki, samtene, vaivariņš, kalme, ievas miza.
      • Kliņģerītes hidrolāts — Destilēts viss augs, ziedi ar zaļajām lapiņām un lakstiem.
        Ārstnieciska, antibakteriāla. Maigs aromāts.
      • Paparde — Izteikta meža sūnu smarža, palīdz sakārtot domas… sastrukturizēt mērķus
    • Ētetiskās eļļas
      • Kliņģerīte
      • Paparde
      • Rudens
      • Piparmētra ar izopu
      • Agastahe
      • Dille

Recepte putrai ar kokosriekstu krēmu

Divas krūzes ūdens, viena krūze auzu pārslu, 25g kokosriekstu pulvera, šķipsniņa sāls, beigās piciņa sviesta vai kāda cita taukviela.

->>>|||<<<-

Atbildēt