Recepte līdz mums atceļojusi no manu bērnu omītes omītes…:) sena….. tātad… un dikti laba!
Vajadzēs:
0,900 kg — Milti (Miltu daudzums var atšķirties, atkarībā no to briedības)
0,200l — Eļļa
0,200l — Ūdens, remdens
0,100kg — Raugs
2 ēd.k. — Cukurs
0,2 tējk.— Sāls
0,5 tējk. — Cepampulveris
0,200 kg — Sviests, mīksts ieziešanai
0,200 kg — Magones
0,200 kg — Cukurs, brūnais
1 gab — Ola pārziešanai
>>>>>|||||<<<<<
Gatavošana:
• Raugu samaisa ar cukuru nelielā trauciņā
• Bļodā maisa miltus ar sāli un cepampulveri, pievieno eļļu un ūdeni, labi samīca (mīkla atlec no rokām)
• Šo mīklu neraudzē!!!
• Magones samaisa ar cukuru apm. vienādās daļās
• Izrullē rauga mīklu – apm 3 mm
• Nosmērē visu ar mīkstu sviestu, pusi apber ar magonēm, saloca
• 2. reizi nosmērē ar sviestu, pusei uzber magones, saloca
• 3. reizi nosmērē ar sviestu, pusei uzber magones, saloca
• Izrullē plānu, griež 1 cm strēmelēs
• Strēmeli ņem pa vidu, saviņķelē un saloca astotniekā.
• Apsmērē ar olu un cukuru
• Cep cepeškrāsnī 180 -190 C – kamēr zeltaini brūnas
Pingback: Ziemassvētku Riekstošana līdz svētdienai — 4. decembrim 21:00 – Riekstotāji.lv
Paldies, vai iespējams pievienot arī foto kā tam jāizskatās?
Labdien, Māra!
Paldies par jautājumu! – esmu pievienojusi fotogrāfijas — tās ir ierosmei, droši eksperimentējiet un radiet savas formas! Gliemezis ar krustnagliņu radziņiem bija bērnu radošā izpausme..:)
Lai top!