Lidijas tomātu mērce ziemai


Lidijas tomātu mērce ziemas krājumiem:

2 kg tomātu

1 kg sīpolu

5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu cukuru, kokospalmas cukuru, pagaidām glabājas labi)

3 ēdamkarotes sāls

2 tējkarotes rīsu etiķa

pāris ķiploka daiviņas

nedaudz svaigi malti pipari

šķipsniņa kanēļa

Tomātiem apakšpusē iegriež krustiņu mizā. Liek verdošā ūdenī 1-2 min, noņem miziņu.
Sīpolus arī noplaucē, uzlej aukstu ūdeni, (tas, lai nebūtu tik gauži jāraud), nomizo.
Ar virtuves kombaina S veida nazi vai asajām Borner rīvēm sīpolus sasmalcina.
Tomātus nedaudz sasmalcina.
Pievieno cukuru, sāli, ķiplokus, piparus, kanēli.

Vāra 15 minūtes, beigās pievieno etiķi.
Lej tīrās burkās, uzriez aizvāko un apgāž otrādi, lai pasterizējas arī vāks.

Lieto picām, picmaizēm, spagetti, pie zupām – ļoti universāla mērce.

Lai top gardi un sātīgi!!

Atbildēt