Mūsdienās, kad uztura speciālisti iesaka atteikties no miltu produktiem un neiesaka aizrauties arī ar pulēto rīsu lietošanu uzturā, savu bagātīgo uzturvielu dēļ kvinoja ir teicama alternatīva. Tā nesatur glutēnu, un tās sastāvā ir daudz olbaltumvielu, nepiesātināto taukskābju, antioksidantu, šķiedrvielu un dažādu vitamīnu.
>>>>|||||<<<<<
Tase kvinojas
Tase ūdens
Tase piena (labi sader ar mandeļu, kokosa u.c.)
Garšvielas pēc izvēles- kanēlis, vaniļa, medus, šķipsniņa sāls
Rieksti vai žāvēti augļi ziemā
Ogas un svaigi augļi vasarā
Pagatavošana.
Sākumā kvinoju uzvāra ar ūdeni, tad pievieno pienu un garšvielas un uz mazas liesmiņas pasilda līdz piens un ūdens ir sēkliņās uzsūcies. Iemaisa žāvētus augļus un riekstus. Sezonā gatavai putrai pārber ogas vai šķēlītēs sagrieztus augļus. Pievieno medu.