Intas Silavas Amaranta spēkputras recepte


Amaranta_putra

Foto Intas Silava

2 personām.
AMARANTS – 4 saujas;
MIEŽU VAI CITAS PĀRSLAS (vēlams BIO) 4-5 saujas;

AVOKADO – 1gab.
GĪ sviests- 1 tējk.;
KURKUMA- 1/2 tējk.;
ASAFOETĪDA VAI ĶIPLOKA PULVERIS- 1/2 tējk.;
ĶIPLOKA daiviņa;
PĒTERSIĻA lapas smalki sakapātas;
SĀLS;
ŪDENS – 2 glāzes.
PAGATAVOŠANS PROCESS:)
Aukstā ūdenī, ieber amarantu, pievieno: sāli, kurkumu, asafoetīdu un ķiploka daiviņu.
Vāri ~10 min.

Kad amarants paliek mīksts, (tas sakožot atgādina “ikru plīšanas” skaņu), ber klāt pārslas.
Ja grib, lai putra šķidrāka, pieber mazāk pārslu, ja biezāka, attiecīgi – vairāk.
Vēl pavāri ~ 3 min, tad nogriež uguni, ieliec gī sviestu, vāku virsū un briedini 3-5 min.
Liekot bļodā putru, iemaisi sagriestu avokādo un smalki sagriezto pētersīli.
Mmmm…., ēd un baudi… smaidot:)))

Atbildēt